Politiet rykket ut med flere patruljer til Stovner videregående skole torsdag ettermiddag.

Det var amper stemning på stedet, og noen kastet en isklump i hodet på en politibetjent.

– Vedkommende ble ikke alvorlig skadd, men var omtåket og fikk merker etter å ha blitt truffet. Forholdet blir anmeldt som vold mot offentlig tjenesteman, opplyser operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Politiet rykket ut til Stovner videregående etter en melding klokka 15.18 om bråk mellom to grupperinger av jenter på sluten av skoledagen. Situasjonen var kommet ut av kontroll, og politiet ble tilkalt.

– Meldingene gikk på amper stemning i kantina på skolen. Det var ikke kommet til vold, men det var en spent situasjon og mye elever og folk utenfra skolen i kantina, sier operasjonsleder Tor Jøkling til TV 2.

– Vi sendte en del patruljer ettersom det tidligere har vært en del bråk i området, sier Jøkling.

Politiet fikk kontroll i løpet av kort tid, men det var fortsatt svært ampert mellom grupper av ungdommer på stedet, ifølge politiet.

I denne situasjonen kastet en ukjent gjerningsperson en isklump i hodet på en politibetjent.

– Tjenestemannen var omtåket og rød i ansiktet da jeg snakket med ham, men han har ikke kontaktet legevakt. Men det er klart at dette potensielt er veldig farlig, og vi ser alvorlig på det, sier Jøkling.

Politiet vet ikke hvem som kastet isklumpen, men har opprettet anmeldelse. Ingen andre ble pågrepet eller opprettet sak på i forbindelse med utrykningen.

Ved 17.30-tiden forlot politiet skolen.

 

Kjøp Kent Andersens bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.