Innenriks

Flere personer er skadet og ti personer er pågrepet etter masseslagsmålet på Forus Akuttmottak natt til torsdag. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Politiet meldte torsdag morgen at de i løpet av natten har fått kontroll på slagsmålet som gikk heftig for seg seint onsdag kveld. Politiet melder om kuttskader, mulige bruddskader og at tre personer er kjørt til legevakten for behandling. To av dem ble kjørt med ambulanse, men ingen skal være alvorlig skadet.

«Politiet pågrep 10 av personene som hadde vært involvert i slagsmålet. De ble tatt med inn til arresten», skrev politiet på Twitter tidlig torsdag morgen.

Operasjonsleder Olaug Bjørnsen ved Sør-Vest politidistrikt avdeling Stavanger sier at Aftenbladet at det vil bli avhørt folk i løpet av dagen:

 De vil bli avhørt med tolk i løpet av dagen. Så får vi avgjøre om de skal tilbake samme sted eller om de skal flyttes.

Aftenbladet skriver at det har vært mange konflikter ved mottaket.

Politiet rykket ut med minst seks biler da de fikk melding om masseslagsmålet rett før midnatt.

Til Aftenbladet sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen at det er to gjenger fra to nasjonaliteter som er involvert, men at de  ikke vet hva som er årsaken eller foranledningen til slagsmålet.

Det var vektere som først meldte fra om bråket, og første melding til politiet kom klokken 23.41, opplyste operasjonsleder til Aftenbladet onsdag kveld. Like før midnatt sa han at situasjonen var under kontroll.

Politiet har likevel vært på stedet sammen med vektere og mottaksledelsen store deler av natten. Bjørnsen sier vider at natten var urolig:

Stemningen var amper også i natt med tilløp til mer slåssing. Det var også årsaken til at vi endte med å pågripe ti personer. Det var også nødvendig for at de andre beboerne skulle oppleve ro og orden.

 Forusbeen 35 (1)