Politiet ser svært alvorlig på nattas voldsepisoder. Både fordi det ble brukt våpen, men også fordi en uskyldig person ble skadd.

Rundt 30 menn var involvert i en slåsskamp på Youngstorget i Oslo natt til onsdag, hvor blant annet jernstenger ble brukt som våpen.

Politiet fikk raskt kontroll på tre personer, som er satt i arrest. De er mistenkt for blant annet vold, kroppsskade og besittelse av våpen.

Det er snakk om tre menn i 20- og tidlig 30-årene med ikke-vestlig bakgrunn.

– Vi fikk første melding cirka fem på ett om det såkalte masseslagsmålet. Det skal ha vært en større gruppe menn, beskrevet som menn med afrikansk bakgrunn som slåss. Det var nevnt både slagvåpen og machete, men vi har ikke funnet det så langt. De fleste hadde tydeligvis brukt planker og jernstenger og flasker, sier operasjonsleder Tor Jøkling til VG.

Da patruljen kom på stedet stoppet det umiddelbart og folk løp i alle retninger, fortalte Jøkling til NTB.

Rundt 30 personer, de fleste av afrikansk opprinnelse, var involvert.

Jøkling forteller at deltakerne løp i alle retninger da politiet kom til stedet kort tid senere, men at de har pågrepet tre-fire stykker så langt.

Kvinne slått i svime

Like etter fikk politiet melding om at en kvinne som satt på et utested i Torggata og blødde og holdt på å besvime.

– Vi har fått bekreftet at det var en gjest ved et utested som uforvarende ble truffet i hodet av en gjenstand som ble kastet. Ambulansen ser etter henne og hun blir ivaretatt. Vi ser dette i sammenheng med slåsskampen og jobber med å plukke ut en gjerningsmann for det forholdet, sier Jøkling.

Kvinnen blødde fra hodet, men var bevisst. Hun ble tatt hånd om av ambulanse på stedet.

– Vi har en teori om at det kan ha sammenheng med slagsmålet, forteller Jøkling til NTB. Hun skal ha vært en tilfeldig forbipasserende, og har ingen tilknytning til slagsmålet.

– Svært alvorlig

Operasjonslederen forteller at politiet ser svært alvorlig på situasjonen.

– Det er stor fare for skader når våpen blir brukt, påpeker Jøkling.

– I tillegg er Youngstorget et sentralt sted med mye uteliv og tilfeldig forbipasserende som kan bli skadd. Det understreker nattas hendelse, hvor en uskyldig kvinne ble slått.

Mer vold på ukedagene

– Dette er egentlig en hendelse man ser knyttet til helg og uteliv. Samtidig ser vi en tendens til at helgebråk nå sprer seg utover ukedagene og kan skje når som helst, sier Jøkling.

Han ønsker ikke å spekulere på hva som er årsaken.

– Det er bare sånn det er blitt, så prøver vi å respondere på en best mulig måte.

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂