Politi under utrykning på Grønland i Oslo, i forbindelse med nok en voldshendelse i området.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

En person er pågrepet for å ha skutt mot en pub på Grønland i Oslo denne helgen. Lørdag rykket politiet også ut til Grønland i forbindelse med et slagsmål med bruk av øks.

NTB opplyser at politiet har pågrepet og siktet en person for å ha skutt mot en pub på Grønland i indre del av Oslo øst, natt til lørdag.

Det var flere personer inne på utestedet da det ble skutt, og politiet har sagt at det var flaks at ingen ble skadd.

– Vi kan bekrefte at det er én person som er pågrepet og siktet, sier krimleder Stian Holm i Oslo-politiet til Avisa Oslo søndag.

Politiet vil ikke gå inn på flere detaljer om saken eller om det er flere mistenkte.

Men dette er ikke det eneste grove voldstilfellet på Grønland denne helgen. Avisa Oslo kan berette om enda en voldssak med våpen i dette området.

Lørdag ettermiddag fikk politiet meldinger om slåsskamp mellom flere personer på Grønland, skriver Avisa Oslo.

Da politiet kom til stedet, framsto det som at to personer hadde blitt overfalt. De skal ha en relasjon til motparten.

– Motparten hadde med seg en øks, og løp fra stedet etter kort tid i retning politihuset. Vi driver søk etter vedkommende nå, sier innsatsleder fra politiet, Brian Skotnes, til Avisa Oslo.

Personene blir beskrevet som unge menn og kjenninger av politiet.

– Fornærmede er en person vi vet hvem er, så det er naturlig å tenke seg til hvem som er motparten. Vi søker etter et miljø, og så regner vi med at vi kommer til å få identiteten til en del av dem, forteller Skotnes.

Meldingene politiet først fikk inn, tilsa at det var 10 til 12 personer involvert, og fire personer ble observert sammen med personen som bar på øksen. En av de mistenkte skal ha blødd fra ansiktet.

Ifølge politiet  bar de mistenkte preg av å være ute etter bråk, enkelte var utstyrt med skuddsikre vester:

– Noen av de involverte ville ikke forklare seg til politiet, og det gjør det veldig vanskelig. Noen av de involverte hadde også på seg skuddsikker vest også, sier Skotnes, og fortsetter:

– Ja, vi antar at dette er et oppgjør i et kriminelt miljø, bekrefter han overfor Avisa Oslo.

Det er ikke mer enn en uke siden nettopp innvandrerbydelen Grønland sist var åsted for et stort slagsmål med bruk av våpen:

Bruk av kniv og øks: Masseslagsmål på Grønland i Oslo

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.