Politihelikopter over hovedstaden. Foto: Javad Parsa / NTB

Denne lørdagskvelden i hovedstaden ble som mange andre i senere tid. Grov vold utført, fulgt av omfattende politiinnsats for å pågripe skyldige.

Enkelte har tidligere på lørdagskvelden muligens spurt seg om det ikke snart ville komme melding om masseslagsmål, knivstikking eller skyting på Tøyen eller Grønland i Oslo denne lørdagen.

Man måtte vente til ca. kl. 20. Da var det i gang igjen.

Politiet opplyste om skytingen like etter klokken 20 lørdag kveld. NTB meldte om saken, Document skrev om det kort etter, se artikkel under.

– Politiet er på Hersleb skole hvor en person er skutt. Ukjent skadeomfang, men politi og ambulanse er på stedet og utøver førstehjelp, skriver Oslo-politiet på X, tidligere Twitter.

Ifølge politiets operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasenpolitiet er det en mann i 40-årene som er skutt, opplyser VG.

Flere skal ha ringt inn til politiet og meldt fra om skudd i Tøyen-området. Det var flere vitner til hendelsen, men det er ukjent nøyaktig hva de har sett, sier Schalla-Aasen.

Uansett er sjelden politiet særlig ivrige etter å dele detaljer om involverte i slike saker med offentligheten.

Publikum bør helst ikke få vite hvem det er som helg etter helg bedriver denne formen for kriminalitet i byene, med slagsmål, ran, knivstikking og skyting.  Men de fleste fleste har allerede en god anelse om hvem som står bak.

Det er foreløpig ikke meldt om noen pågripelser i denne saken.

Politiets helikopter har igjen svirret over Oslo sentrum øst denne lørdagskvelden, som så ofte i det siste, får Document opplyst av kilder sentralt i byen.

Lyden av dette helikopteret begynner å bli et vanlig innslag på himmelen over Oslo.  Det pågår støtt jakt på en eller flere gjerningsmenn, i stadig nye saker.

Det er en påminnelse til innbyggerne i hovedstaden om hva slags by de nå bor i.

Helikopteret samarbeider med politienheter på bakken, som forsøker å pågripe mistenkte som eventuelt blir oppdaget fra luften.

Bare de siste par uker har Document omtalt flere tilfeller av vold i det aktuelle området, senest forrige helg. Det er som et teaterstykke som setter opp i nye varianter hver helg, ofte også midt i uken.

Grønland og Tøyen er blant Oslo og Norges mest innvandrertette områder, og har vært preget av en del oppgjør mellom gjenger/grupper av innvandrere. Det er ikke opplyst om det er dette det er snakk om i det tilfellet som det nå meldes om.

Forrige helg skrev Document:

Sent lørdag kveld var Tøyen øst i det sentrale Oslo igjen arena for bråk, slåssing og vold. Åstedet skal være lokalisert til Tøyengata, som går mellom Tøyen og Grønland, begge velkjente steder i denne sammenheng.

Denne lørdagen er volden altså oppgradert til bruk av skytevåpen.

Les også: 

Person skutt på Hersleb skole på Tøyen

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.