Politiet i Tøyengata på Grønland i Oslo etter at en person ble knivstukket tirsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Nok en 15 år gammel gutt er siktet og pågrepet etter knivstikkingen på Grønland tirsdag denne uken. En gutt ble skadet i angrepet.

Det var tirsdag ettermiddag at bydelen Grønland i Oslo igjen var åsted for brutal vold, og som så ofte før dreide det seg om knivstikking.

Nyheter om knivstikking på Grønland fremstår som velkjent stoff.

Document omtalte saken, og skrev blant annet:

En person er funnet knivstukket på Grønland i Oslo, og har alvorlig skader, ifølge politiet.

Nok en gang er det Grønland øst i Oslo sentrum som er arena for en grov voldshandling, og igjen er det snakk om knivstikking.

Politiet opplyser på X, tidligere Twitter om at det er funnet en person med alvorlige skader etter knivstikking.

Siden har politiet foretatt en pågripelse av en 15 år gammel gutt som skal ha vært involvert i hendelse, og nå melder NTB at det er gjort nok en pågripelse av en gutt på samme alder.

– Vi har fredag fremstilt en 15 år gammel gutt for varetektsfengsling, sier politiadvokat Hanna Kaplon ved Enhet sentrum til Avisa Oslo.

Dermed er to 15 år gamle gutter nå varetektsfengslet etter knivhendelsen. Mellom fem og ti personer skal ha vært involvert i et slagsmål i Tøyengata, mellom Tøyen og Grønland, et av Oslos mest flerkulturelle strøk.

Her ferdes blant annet flere grupper og gjenger av unge innvandrere, og strides med hverandre om “territorium”, diverse æresbegreper og andre uoverensstemmelser. Dessverre er slike oppgjør etter hvert blitt nokså blodige affærer.

En mann i slutten av tenårene ble knivstukket i denne aktuelle saken, men det skal etter hvert vist seg at skadene ikke var så alvorlige som først antatt.

Mange reagerer på at det blir stadig yngre personer involvert i slike grove voldssaker, både som ofre og gjerningsmenn. Det er ikke minst et dilemma for myndighetene, da det i praksis er vanskelig å utøve vanlig straffejustis mot så unge lovbrytere.

Voldsutøverne er ofte under eller like over straffelovens minstealder, og sakene ender gjerne opp i diverse tiltak, tilsyn, fritidstilbud eller andre reaksjoner som sjelden gjør særlig inntrykk på de siktede.

Etter kort tid er de ute og “fortsetter der de slapp”, men med en høyere stjerne i gjengen etter å ha vært pågrepet av politiet. Slikt gir som kjent “cred” i disse miljøene.

Les også: 

Knivstikking på Grønland i Oslo – igjen

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.