En mann er pågrepet i Sverige, mistenkt for å stå bak skyteepisoden ved Hersleb på Tøyen lørdag kveld, som førte en 40-åring til sykehus med alvorlige skader.

Mannen skal ha blitt skutt i benet, ifølge VG.

– Det fremstår målrettet og ikke tilfeldig. En person er siktet i saken og vi jobber med å få dialog med vedkommende. Forhåpentligvis melder han seg for politiet, sier politiinspektør i Oslo Grete Metlid til VG.

Politiet mener skytingen ved Hersleb skole var et drapsforsøk

Nå er en mistenkt pågrepet i Sverige, og politiet har utstedt en nordisk arrestordre for å få mannen utlevert til Norge.

Politiet behandler hendelsen som et drapsforsøk.

– Det ser ut som det kan være knyttet til en konflikt. Vi håper at vi har en utvikling i saken snart, og jobber med full intensivist. Det kan være flere involvert, sier Metlid.

Det er ukjent om dette er nok et eksempel på hvordan den beryktede Foxtrot-gjengen sprer sin kriminelle og voldelige virksomhet også i Norge. Men den mistenkte er ikke en svensk statsborger.

– Mannen ble pågrepet på vei til Norge. Han er norsk statsborger og hjemmehørende i Oslo, sier Metlid til NTB.

Pågripelsen var ifølge Metlid udramatisk.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.