Blomster og lys er den 8. oktober 2021 langt ned på åstedet for skytingen ved Lofsrud skole på Mortensrud kvelden i forveien. Foto: Trond R. Teigen / NTB.

Den 20 år gamle mannen som ble skutt på Mortensrud i Oslo torsdag kveld, døde fredag av skadene. Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

Oslo politidistrikt opplyste om dødsfallet i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Etterforskningen fortsetter for fullt og karakteriseres nå som en drapsetterforskning, skriver politiet.

Avdødes pårørende er varslet.

Politiet fikk melding om skytingen, som skjedde utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel, klokken 22.22 torsdag kveld.

Vitner på stedet meldte om at det var skutt flere ganger.

– Politiet har snakket med personer som var på stedet da det skjedde. Vi jobber fremdeles med avhør. En del avhør tas opp igjen i dag fordi det ble gjort innledende avhør i natt, sa politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB fredag ettermiddag.

– Ingen gjennombrudd
– Vi har foreløpig ikke noe gjennombrudd i saken. Vi håper at etterforskningen skal gi resultater etter hvert, sier Metlid.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken, men har flere opplysninger de jobber med.

Metlid sier at etterforskningen pågår for fullt.

– Det betyr at vi har satt en stor organisasjon med mye folk, etterforskere fra flere driftsenheter og avdelinger i politiet som jobber sammen. Det er stor aktivitet ute og inne, og vi har lagt planer for hele helga, sier Metlid, som ber folk tipse politiet i saken.

– Det er viktig at folk ikke gjør vurderinger selv, men tar kontakt selv om man tenker at det ikke er viktig informasjon. Vet du noe om bevegelser, vet du noe om det som skjedde på Mortensrud torsdag kveld, så ta kontakt med oss, sier Metlid.

– Alvorlig at det skytes i område med barn
Politihelikopter og hundepatruljer ble satt inn i letingen etter en eller flere mistenkte i saken. Fredag ettermiddag var fortsatt ingen personer pågrepet.

Torsdag kveld ble mannen beskrevet som kritisk skadd av politiet. På en pressebrifing fredag morgen sa leder for Etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, at politiet forberedte seg på å stå i en svært alvorlig etterforskning.

– Dette er alvorlig nettopp fordi det skytes i det offentlige rom i et område hvor det befinner seg mange unge barn og voksne. Det skjer i høstferien hvor mange er ute, sa hun

Flere skyteepisoder
Det har vært flere skytinger i Oslo den siste tiden. Det skaper uro, sier Metlid.

– Vi har forståelse for reaksjonene rundt dette. Vi er veldig opptatt av at vi skal klare å oppklare sakene. I de aller fleste sakene er det pågripelser.

Hun viste til hendelsen i Vika lørdag 2. oktober hvor en mann i 20-årene ble alvorlig skadd i en skyteepisode, og at det spekuleres i flere medier om sammenhengen mellom dette og skytingen på Mortensrud.

– Per nå ser vi ingen tydelig sammenheng med skytingen ved konserthuset i Vika og saken på Mortensrud. Samtidig er det mange ubesvarte spørsmål, men vi ser ingen sammenheng.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.