Politiet har oppgradert alvorlighetsgraden for skyteepisoden på Tøyen lørdag kveld. Den etterforskes nå som et drapsforsøk. Ingen er pågrepet så langt.

VG melder om saken i morgentimene søndag.

– Vi har krimteknikere på åstedet som driver videoinnhenting, gjennomgang av video og andre elektroniske spor, sier krimleder Thomas Pedersen Enger til avisen.

Document skrev om skuddene lørdag kveld:

Person skutt på Hersleb skole på Tøyen

– Vi har etterforsket saken i hele natt, men foreløpig er ingen pågrepet. Andre detaljer kan vi ikke gå ut med nå, sa krimleder Mona Nordby til NTB søndag morgen.

På bakgrunn av den skadde mannens identitet, mener politiet at skytingen har bakgrunn fra en tidligere konflikt. Hvem som skjøt, er foreløpig ukjent. Oslo-politiet vil ikke ut med om de har navn på mistenkte.

Mannen ble sendt til sykehus med alvorlige skader, men var ved bevissthet. Helsetilstanden hans er ikke endret søndag morgen, melder NTB.

– Vi vet lite om årsaken til hendelsen, men en hypotese er at det er et målrettet angrep i en bakenforliggende konflikt, så det er ingen fare for øvrig befolkning slik vi ser det nå, sa innsatsleder Tonje Brandrud til NTB lørdag kveld.

Det ble ifølge et vitne avfyrt tre til fire skudd. Mannen som ble skutt er i 40-årene og skal ha blitt truffet i benet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.