Fire personer ble pågrepet av politiet etter et masseslagsmål med et tjuetalls involverte ungdommer utenfor kinoen i Arendal mandag ettermiddag, skriver Agderposten.

Jernstenger ble benyttet som våpen i slagsmålet, og to personer ble kjørt til sykehus med skader, opplyser lokalavisen, som har offentliggjort et videoopptak et tipser gjorde på åstedet mens politiet roet gemyttene:

Politiet var vanskelige å få fatt i, og et vitne til volden vil ikke stå frem med navn:

Agderposten har snakket med et øyenvitne.

– Jeg hørte et bråk. Det jeg så, var 15-20 personer i slagsmål. Jeg så en jernstang, jeg så et belte. Jeg så to personer som løp fra stedet.

Det var svært ubehagelig, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Hun kom etter flere forsøk til slutt gjennom til politiet.

Politiet skilte to grupperinger fra hverandre og fikk kontroll over situasjonen. Politiet ser svært alvorlig på det inntrufne, og som sedvanlig:

Flere av de involverte er kjent av politiet fra tidligere hendelser.

De fire pågrepne er unge menn over 18 år, og politiet har beslaglagt kniv, brekkjern og belter etter det de omtaler som en blodig slåsskamp, skriver Agderposten tirsdag.

Vitner Agderposten har snakket med forteller om brutale voldsscener utenfor kinoen i sentrum i minuttene før politiet kom frem.

Også barn ble vitne til det som skjedde.

Ifølge NRK Sørlandet er bakgrunnen for det voldelige sammenstøtet et gjengoppgjør blant enslige asylsøkere.

Det er et åpent spørsmål om rettsstaten besitter virkemidler til å reagere på volden:

Det er for tidlig å si om flere enn de fire pågrepne kan vente seg en reaksjon fra politi og rettsvesen.

Saken vekker frykt og avsky hos folk i Arendal, men opptrinnet kan vanskelig komme uventet. Sørlandsbyen har lenge hatt et voldsproblem, og politiet har for lengst slått alarm: Gjenger av kriminelle ungdommer ned mot 14 år har en tid terrorisert omgivelsene med ran og slåsskamper i byen.

Lignende utviklingstrekk kan observeres i mellomstore byer landet rundt: Ungdommer herjer, folk blir redde og ligger lavt i terrenget, og myndighetene evner ikke å rydde opp. Det Norge et flertall av oss vokste opp i, rotes bort.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!