Innenriks

Politiet måtte tirsdag formiddag rykke ut med to patruljer til voksenopplæringen i Arendal, skriver Agderposten onsdag. Bakgrunnen var fiendtlighet og voldelige sammenstøt mellom arabere og kurdere:

– Like før klokken 12 var det en tildragelse mellom to grupperinger. Den ene kurdisk, den andre arabere. Det endte i krangel og slagsmål, fortalte operasjonsleder Øyvind Hægeland til Agderposten like før klokken 13.30 tirsdag ettermiddag.

Under sammenstøtene ble det også kastet stoler inne i lokalene.

Politiet opplyser at det ikke er første gang de rykker ut av lignende grunner, skriver avisen. Ingen er pågrepet i forbindelse med denne etniske volden, som politiet ikke har noen forklaring på, og det er uklart hvorvidt den får noe rettslig etterspill.

En av de viktigste forskjellene mellom klansamfunn og sivilsamfunn, er at konflikter mellom individer i sivilsamfunn ikke løses ved at grupper som de respektive individene måtte tilhøre, går til fysisk angrep på hverandre.

Ved å delta i forsøk på kollektiv korporlig avstraffelse av en annen etnisk gruppe, har samtlige involverte i slagsmålet bevist at de ikke hører hjemme i Norge, men snarere i de kriminelle kulturene de kommer fra. Et rettslig etterspill ville i det minste protokollføre hvilke personer det handler om.