Illustrasjonsbilde, politi ved Furuset i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB

På Furuset senter i Oslo skal en stor gruppe ungdommer ha opptrådt hissig mot vektere. Politiet har rykket ut for å få kontroll på situasjonen. Så langt er en 18-åring kjørt til arresten.

Det ulmer av bråk i Oslos nord-østlige bydeler. Ikke minst gjelder dette Furuset, et område der det har vært en rekke tilfeller av  ungdomsbråk og vold. Nå i kveld var det en ny hendelse der politiet måtte rykke ut.

VG melder om hendelsen som inntraff tirsdag kveld:

«Foranledningen for konfrontasjonen mellom ungdommene og vekterne var at en brannalarm gikk av på t-baneområdet, opplyser politiet.

– Vi har ikke vitner til at ungdommene utløste brannalarmen, men det var en stor ansamling av ungdommer der da det skjedde, sier operasjonsleder André Kråkenes.

Kråkenes forteller til VG at vektere kom til stedet for å undersøke alarmen, og ble møtt av ungdommer som var «fryktelig hissige». Vekterne ringte da til politiet for å be om assistanse.

– Vi er der enda for å få oversikt over hvem som er der, og om det er grunnlag for å kjøre noen inn. De var verbalt hissige da vi kom også.

Det opplyses at ungdommene er mellom 16 og 18 år gamle. En av dem er kjørt til arresten, så langt.

– En ungdom, 18 år, blir kjørt i arrest for å ikke etterkomme pålegg samt hindring av offentlig tjenestemann, skriver politiet på Twitter.

Furuset er et av Oslos mest innvandrertette områder og har vært preget av mye vold og kriminalitet som involverer ungdommer av annen etnisk bakgrunn.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂