T-banen på Furuset stasjon. Foto fra YouTube

Sporveien stengte lørdag kveld Furuset og Ellingsrudåsen T-banestasjoner etter fyrverkeri-kaos inne på stasjonene. Politiet melder om mye trøbbel i bydelen.

Utpå kvelden nyttårsaften valgte Sporveien i Oslo å stenge de to T-banestasjonene Furuset og Ellingsrudåsen nordøst i Groruddalen.

Grunnet avfyring av fyrverkeri inne på stasjonene ble det ansett som farlig for publikum å være der.

Stasjonene forblir stengt fram til første avgang søndag morgen, opplyser Sporveien natt til søndag.

– Fyrverkeriet ble avfyrt inne i vestibylen til Ellingsrud stasjon, der man tar heisen ned, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politi til NTB.

Ingen er kommet til skade i hendelsen, så langt politiet kjenner til.

Ved 23-tiden ble Furuset stasjon stengt. Tidligere på kvelden nyttårsaften ble både Lindeberg og Trosterud stasjon stengt etter at brannalarmene ble utløst.

Sporveien oppgir at stasjonene er stengt av hensyn til sikkerheten til kunder og personell. Alle tog på linje 2, det som før het Furusetbanen, måtte snu på Lindeberg.

Etter midnatt opplyser politiet at de har vært til stede i området rundt Haugerud, som også ligger langs T-banens linje 2.

– Der har det vært uvettig bruk av fyrverkeri ved avfyring mot folk og bygninger. Det er også avfyrt mot politiet og mot kjøretøy, uten at noe eller noen har kommet til skade, sier Gulbrandsen.

Mange vil oppleve at tilstandene i visse deler av Oslo er i ferd med å nærme seg det svenskene kaller «utsatte områder», preget av høy innvandring, utenforskap, utrygghet, kriminalitet og gjengvirksomhet.

I Sverige sliter politi og ordensmakt med å beholde kontrollen i slike områder. Mobben og gjengene overtar mer og mer.

Les også: 

Postbud mishandlet i «utsatt område» i Stockholm: Postnord stanser all levering

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.