Politiet ved Tøyen t-banestasjon. Foto: Alf Simensen / NTB

Oslo-politiet har nå pågrepet fem personer etter at en person tidligere lørdag kveld ble knivstukket i en T-banevogn ved Tøyen. Hendelsen medførte full T-banestans.

En person er blitt påført stikkskader. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men politiet skriver videre at det framstår som alvorlig. Vedkommende ble brakt til sykehus. Document omtalte hendelsen tidligere i kveld.

NTB melder om saken.

Den skadde personen er en mann. Han var bevisst ved ankomst på sykehuset,  politiet opplyste tidligere i kveld at det dreier seg om antatt alvorlige skader.

Hendelsen har skjedd inne på et T-banetog som var på vei fra sentrum mot Tøyen, forteller operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæther i Oslo politidistrikt til NTB.

En blodig knivstikking inne på et T-banetog vil naturlig være en fryktelig traumatisk og skremmende opplevelse for medpassasjerene, og formidler et bilde av et Oslo langt fra det politikerne fortrekker å snakke om.

Fem pågreipelser

21.25 opplyser politiet at de har aksjonert på en adresse ikke langt fra Tøyen T-banestasjon.

– Fem personer er tatt kontroll på i en leilighet på Tøyen. Disse er pågrepet i saken, skriver politiet kort tid senere.

Politiet tilføyer at de ikke har noen oppdatert status på fornærmede. De deler heller ikke nærmere informasjon om de pågrepne.

Politiet har gjort beslag

Han sier videre at det er gjort noen beslag i saken, men ønsker ikke å kommentere dette ytterligere.

– Det er ikke sikkert at dette kan settes i sammenheng med denne hendelsen. Det har vært en del mennesker i nærheten, og vi ønsker ikke at de som skal avhøres som vitner, skal bli påvirket, forklarer operasjonslederen.

Han sier også at de vil jobbe med å få fjernet T-banesettet fra stasjonen så fort som mulig.

Forsinkelser utover kvelden

Kommunikasjonssjef i Sporveien, Ina Helen Østby, sier til NTB at de nå setter i gang trafikken fra endeholdeplassene.

– Vi jobber med hvordan trafikken skal avvikles utover kvelden, men foreløpig er det ingen tog som passerer Tøyen stasjon. Det vil bli forsinkelser en god stund fremover, sier hun.

Tøyen og områdene omkring er blant Oslos mest innvandrertette, og har vært i mediene i forbindelse med en lang rekke voldshendelser, ofte med bruk av våpen.

Les også: 

Balltrær og jernstenger: Masseslagsmål på Tøyen i Oslo

Bestill i dag:

Kjøp gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.