Politiet ved Tøyen T-banestasjon etter lørdagens knivstikking. Foto: Alf Simensen / NTB

Alle de fem siktede etter voldshendelsen på T-banen på Tøyen i Oslo lørdag kveld nekter straffskyld, til tross for at en gutt ble alvorlig skadet med knivstikk.

Den ene etter den andre av de siktedes advokater kommer nå ut med erklæringer om uskyld. Ingen har gjort noe straffbart her, selv om en gutt altså ble alvorlig skadet med kniv i en T-banevogn.

Document skrev om hendelsen lørdag kveld, se sak under.

– Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, opplyser en av de siktede personenes forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, overfor NTB.

Hun ønsker foreløpig ikke å si noe om hva hennes klient har forklart til politiet.

Heller ikke klienten til advokat Rolf Mikaelsen erkjenner straffskyld.

Advokat Bjørn Aksel Henriksen og advokat Chamkor Singh Nagra, representerer to av de andre siktede. Også deres klienter nekter straffskyld sier forsvarerne til Avisa Oslo.

Usikkert om fengslingsmøte

Fire personer er siktet for drapsforsøk. Advokat Øystein Storrvik er forsvarer for en femte mann, som er siktet for medvirkning til drapsforsøk.

– Jeg har snakket med vedkommende, og han nekter straffskyld, sier Storrvik til VG.

Politiadvokat Christian Stenberg opplyser til NTB at det ennå ikke er klart om noen av de siktede skal framstilles for fengsling.

– Det vil bli avgjort først i morgen, mandag.

Alvorlig skade

Det var klokken 20.39 lørdag kveld at politiet meldte om hendelsen. Da hadde en person blitt påført stikkskader inne på T-banen som var på vei fra sentrum mot Tøyen.

Bistandsadvokat for den fornærmede gutten, Helene Elness, sier søndag kveld til NRK at hennes klient er hardt skadd etter hendelsen.

– Han har ikke vært i stand til å snakke med politiet grunnet skadene, så han er foreløpig ikke avhørt, sier bistandsadvokaten.

Til NTB sier politiadvokat Stenberg at politiet ikke har noen indikasjoner på at flere skal være involvert, men at det heller ikke kan utelukkes. Det er på nåværende tidspunkt heller ingenting som tilsier at hendelsen er gjengrelatert, uten at de spesifiseres nærmere hva som konkret ligger i at det.

Relasjonen mellom de involverte er fremdeles ukjent. Politiet har heller ikke delt nærmere informasjon om de personene som nå er siktet for å bedrive knivstikking på byens T-baner.

Les også: 

Knivstikking på Tøyen i Oslo: Mann alvorlig skadd

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.