Den siktedes forsvarer, advokat Anja Hellander. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Den 30 år gamle mannen som ble slått ned i en drosjekø i Tromsø i oktober, døde av skadene søndag. En 18-åring er fortsatt siktet for grov kroppsskade.

NTB melder om denne tragiske saken, som startet som en voldhendelse i en taxikø i Tromsø i slutten av oktober i år.

– Personen som ble utsatt for vold i drosjekø i Tromsø natt til 30. oktober, er død. Det får politiet bekreftet fra den avdødes bistandsadvokat, skriver politiet i Troms i en pressemelding søndag.

Mannen sto i drosjekø på Stortorget da en 18 år gammel mann slo ham ned. 30-åringen pådro seg livstruende skader og har vært innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge siden voldshendelsen.

Ifølge iTromsø, som først omtalte dødsfallet, har mannen ligget i koma, og hans medisinske tilstand har vært alvorlig og kritisk.

Sier han slo i nødverge

Det har foreløpig ikke vært mulig å få klarlagt hva som var foranledningen til hendelsen. Ifølge iTromsø kjente ikke offeret 18-åringen.  18-åringen ble pågrepet etter hendelsen, men ble senere løslatt.

Ifølge Nordlys har mannen erkjent å ha slått, men mener det var i nødverge. Han har tidligere nektet straffskyld for siktelsen for grov kroppsskade. Politiet opplyser at denne siktelsen står fortsatt.

– Hendelsen er etterforsket som en alvorlig voldssak med høy prioritet, og etterforskningen fortsetter med uforminsket styrke. Det tragiske utfallet av saken endrer sånn sett ikke noe ved den pågående etterforskningen. Av hensyn til den pågående etterforskningen ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på hva som blir gjort, sier politiadvokat Christian Hansen.

Hansen sier at politiet ikke har nærmere informasjon om omstendighetene rundt dødsfallet.

Mener de møttes i drosjekøen

Politiet har tidligere opplyst at de mener det første møtet mellom siktede og fornærmede skjedde i drosjekøen.

– Hovedhypotesen er at de ikke har hatt noe med hverandre å gjøre tidligere på kvelden, har politiadvokat Hanssen tidligere sagt.

18-åringens forsvarer, advokat Anja K. Hellander, sier til Nordlys at klienten er preget av dødsfallet.

– Det er bare trist. Dette var ikke et ønsket mål eller ønsket situasjon, det som skjedde. Min klient er preget av at det har gått så ille som det har gjort. Det er alvoret og utfallet som preger ham, sier advokat Hellander.

Politiet har ikke frigitt ytterligere informasjon om verken avdøde eller siktede.

Document skrev om saken tidligere i høst:

Person livstruende skadd etter alvorlig voldshendelse i Tromsø

Fantastisk lesning, bestill i dag: 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.