Bevæpnet politi i området ved Grønland T-banestasjon tirsdag kveld. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Politiet rykket i kveld ut til Grønland T-banestasjon, etter  melding om skudd. Ingen skal være skadd.

Nok en gang er Grønland i indre Oslo øst åsted for en hendelse som involverer våpen, og politiet har hatt en større utrykning.

Ifølge politiet har det vært en konflikt mellom to parter på stedet. En av de involverte skal ha avfyrt et skudd med et håndvåpen, og alle de involverte har deretter løpt fra stedet.

– Det er ikke meldt om at noen personer er skadd. Politiet søker etter involverte personer, samt opptar vitneforklaringer og sikrer bevis på stedet, skriver politiet i en melding til pressen.

Pressevakt Jan Rustad i Sporveien sier til NTB at politiet nå har fått tilgang på overvåkingsbilder fra dem etter hendelsen.

Politiets innsatsleder Magnus Strande opplyser overfor NTB at det er mange vitner som har sett hendelsen.

– De forklarer at det har vært et håndgemeng mellom tre til fire personer. To av disse skal ha trukket våpen mot hverandre, hvorav den ene har avfyrt skudd, sier Strande.

Innsatslederen på stedet ønsker ikke å konkludere med hva slags våpen som har blitt brukt, men forteller at funn på stedet tyder på at det er blitt brukt en pistol.

Voldsutviklingen i det aktuelle strøket vekker oppsikt og frykt, og leder tankene hen til det man ser i såkalte utsatte områder i nabolandet Sverige.

Politiet forstår alvoret i det som skjer:

– Dette er meget alvorlig og ikke noe vi skal ha i bybildet vårt. At dette har godt bra er et under, sier innsatslederen.

Politiet har foreløpig ikke identifisert de involverte, og gir heller ingen signalementer til offentligheten.

Senest søndag kunne man lese om forrige voldhendelse i samme område, også da med flere personer innblandet. Parallellen til visse deler av for eksempel Stockholm er nærliggende. Se under:

Les også: 

Stort slagsmål på Grønland i Oslo, flere utstyrt med stikkvåpen

Bestill fra Document:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.