Politiet på Grønland i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

En mann er pågrepet blant annet for blotting på Grønland i Oslo. Politiet undersøker om mannen kan settes i sammenheng med overfall i samme område.

Oslo-politiet har travle dager i Grønlands-området i Oslo for tiden. Etter en serie av voldhendelser, har man nå også fått en del mulige seksuelle overgrep å etterforske.

Les også: 

Melding om skudd ved Grønland T-banestasjon i Oslo

NTB melder om den nye saken politiet har fått i hendene:

– Torsdag ettermiddag litt etter klokken 16 ble en mann i midten av 20-årene pågrepet av politiet etter flere ulike hendelser samme ettermiddag i området Grønland og Gamlebyen. En mann skal ha oppsøkt unge kvinner og utvist uønsket seksuell atferd, herunder blotting, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Mannen er siktet for to tilfeller av seksuelt krenkende atferd torsdag, samt et tilfelle av seksuell handling ved Linderud onsdag denne uken.

Politiet undersøker om den siktede kan settes i sammenheng med noen av de tre overfallene mot unge kvinner i Grønland/Tøyen-området tidligere denne uken. Document omtalte også den saken, se under.

Document har også nylig skrevet om de generelle forholdene i denne aktuelle bydelen i Oslos indre østkant, og skrev blant annet:

Grønland har lenge vært Oslos viktigste markedsplass for salg av narkotika. Tirsdag ble det avfyrt skudd på åpen gate i bydelen. Episoden er bare den siste i en lang rekke voldshendelser i indre Oslo øst i det siste.

Document siterte Høyres listetopp i Oslo, Erik Lae Solberg, som kan bli ny byrådsleder om tre måneder. Han mener det sittende rødgrønne byrådet har sviktet Grønland.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kaller situasjonen på Grønland «dypt alvorlig og uakseptabel». Fredag møter han politiet og andre berørte parter i et krisemøte om situasjonen.

– Vi kan ikke akseptere at noen kvadratmeter av byen avses til kriminelle, slår Johansen fast.

Mange vil mene at han nå begynner å få dårlig tid til å gjøre noe med akkurat dette, etter å ha vært byrådsleder i snart åtte år.

Les også: 

Politiet etterforsker tre saker der kvinner er blitt overfalt i Oslo

Sommerlesning! Bestill fra Document forlag:

/>Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.