Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP). Foto: Terje Pedersen / NTB

Enda en gang har det skjedd en væpnet hendelse på Grønland i Oslo, og politiet har avfyrt skudd. FrPs Per Willy-Amundsen mener byen er på vei mot «lovløse tilstander».

Det var natt til søndag at området Grønland i Oslos indre øst ble rystet av nok en dramatisk voldssak. Denne gangen ble politiet nødt til å avfyre skudd, og en mann ble alvorlig skadet.

Document skrev om saken kort tid etter at den inntraff, se under.

Siden har NTB opplyst følgende, også referert i Document:

To personer ble pågrepet i aksjonen mot et såkalt leilighetshotell på Grønland. Politiadvokat Erlend Bakke sier til TV 2 søndag morgen at det var snakk om pågripelser i en narkotikasak.

– Vi var på stedet fordi det i forkant var besluttet pågripelse og ransaking av disse to. Arbeidet med ransaking av rom og personer har pågått gjennom natta, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til NTB.

En mann skal være skutt i overkroppen av politiet

FrP-representant Per-Willy Amundsen sitter i justiskomiteen på Stortinget, og har ved flere anledninger reagert på utviklingen i Oslo.

For bare kort tid siden skrev han et innlegg om situasjonen på sin Facebookside. Dette innlegget får nå ytterligere aktualitet etter nattens voldssak.

Amundsen skrev:

Norge er på vei inn i de samme lovløse tilstandene som Sverige.

Politiet kan ikke sikre lov og orden på Grønland lenger. Det er etter mitt syn utvilsomt sant, etter at jeg besøkte bydelen i forrige uke sammen med NRK.

Jeg opplevde at folk nærmest sprang frem til mikrofonen for å fortelle om håpløsheten. Mennesker er utrygge og vil flytte vekk, ikke minst av hensyn til sine barn. Men alle er ikke i stand til å flytte.

Han fortsatte, og tok for seg hva som gjøres, eller rettere sagt ikke gjøres, fra ansvarlig politisk hold. Han mener folk i Oslo ikke ser den innsatsen situasjonen krever:

De er prisgitt en regjering som kutter i politiet, holder hendene foran øynene og håper på at alt går bra.

Raymond Johansen er «svært bekymret», som vanlig, men har bidratt null til å rydde opp.

Justisministeren er åpenbart i ferie, eller tilsvarende. I stedet ser vi en handlingslammelse som er total.

Bare de stillingene som regjeringen har kuttet siden nyttår, med hjelp fra andre sosialister, hadde vært nok til å sikre Grønlands barn trygghet.

I stedet ser de narkotikalangere med cash og bling som styrer bydelen. Mønstre til etterfølgelse, veien ut av fattigdom går gjennom kriminalitet. Eksempelets makt.

Med den politikken som har vært ført og fortsatt føres, ser Amundsen ingen lysning:

Beboerne tenker høyt om å ta loven i egne hender, borgervern. Det vil jeg advare imot, som leder av justiskomiteen. Samtidig har jeg stor forståelse for at noe bør gjøres når storsamfunnet svikter. Totalt.

Tilnærmet nullstraff for unge kriminelle, nedbemanning av politiet, frislipp av narkotika og et politi strippet for virkemidler har gitt resultatet: Lovløshet.

Les også: 

Politiaksjon på Grønland i Oslo – har avfyrt skudd

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.