Politi og sperringer ved stedet der en mann ble skutt av politiet i Blystadlia i Rælingen kommune. Skadene er ikke livstruende, ifølge politiet. Foto: Annika Byrde / NTB

Mannen som ble skutt av politiet i Rælingen natt til lørdag, er kjent av politiet fra før, og er nå blant annet siktet for ulovlig bevæpning med skytevåpen på offentlig sted.

Mannen ble skutt etter selv å ha avfyrt flere skudd.

Det var i 4.45-tiden natt til lørdag i Blystadlia i Rælingen kommune at mannen ble skutt. Hendelsen oppsto da vedkommende løsnet skudd og rettet skytevåpen mot politiet, opplyste operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Vedkommende har vært involvert i grove kriminelle forhold tidligere:

– Siktede er kjent for politiet fra før. Vedkommende er også siktet for andre brudd på våpenloven, opplyser politiinspektør Terje Didriksen i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har opprettet straffesak og iverksatt etterforskning i forbindelse med siktelsen.

NTBs Tor Martin Kvernhaugen melder om saken lørdag. Document skrev kort om saken tidlig lørdag morgen.

– Det er blant annet foretatt en ransakelse av mannens hjem, hvor det er blitt funnet flere våpen, opplyser Didriksen.

I tillegg til siktelsen har mannen fått status som fornærmet på grunn av skuddskadene han ble påført. Han er både siktet og mulig offer i den helhetlige saken, med andre ord.

Mannens forsvarer, advokat Hilde Moe, opplyser at hun ikke har vært i kontakt med sin klient ennå.

– Min klient er til operasjon nå, og situasjonen per nå er ikke livstruende. Samtidig er det ikke frigitt noen dokumenter i saken. Det vil si at jeg kun vet hva han er siktet for, men ikke noe mer, sa Moe til NTB lørdag formiddag.

Ble observert med skytevåpen

– Bakgrunnen for at politiet rykket ut, var at den siktede ble observert med skytevåpen, sier Terje Didriksen til NTB.

Politiinspektøren ønsker ikke å uttale seg ytterligere om hendelsesforløpet, men henviser til Spesialenheten for politisaker.

Han opplyser samtidig at et avhør foreløpig vil la vente på seg.

– Tilstanden til siktede etter operasjonen vil gi en indikasjon på når et eventuelt avhør kan gjennomføres, men det er også opp til Spesialenheten å avgjøre, sier Didriksen.

Siktede ble truffet i beinet

Det er samtidig blitt iverksatt en etterforskning for å kartlegge hendelsesforløpet og omstendighetene rundt skuddene politiet avfyrte. Kripos vil bistå i arbeidet, opplyste Spesialenheten for politisaker i en pressemelding lørdag morgen.

– Politiets tjenestevåpen er sikret. Mannen som ble skutt, ble truffet i beinet og muligens i armen. Spesialenheten vil så snart som mulig avhøre de tjenestepersonene som var direkte involvert i hendelsen, og fornærmede, som er på sykehus, heter det videre i pressemeldingen.

Den siktede/skadde personen skal ikke være alvorlig skadd.

Rælingen nord for Oslo har vært omtalt i forbindelse med en rekke kriminalsaker i senere tid, ofte våpentrusler og vold. Les også: 

Politiet: Barn truet med kniv av mann i Rælingen

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.