En person ble skutt av politiet i Rælingen natt til lørdag. Politiet opplyser at de har kontroll på situasjonen, samt at det er trygt å oppholde seg i området.
– Personen ble skutt av politiet etter at vedkommende avfyrte flere skudd og rettet skytevåpen mot politiet, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Hendelsen fant sted utendørs rett før klokka 04.45 natt til lørdag i Blystadlia i Rælingen kommune. Vedkommende som ble skutt, er en mann, ifølge Øst politidistrikt.

– Mannen er kjørt til sykehus med moderate til alvorlige skader. Skadene er ikke livstruende, sier Skaftnes til avisa.

Spesialenheten for politisaker er varslet og vil rykke ut for å etterforske hendelsen, opplyser politiet. De ønsker ikke å si noe om foranledningen for hendelsen. De varsler at det vil komme mer informasjon i løpet av lørdagen.

– Politiet har kontroll på situasjonen. Det er trygt å oppholde seg ute i området, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.