Politiet under utrykning på Holmlia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB 

Politiet i Oslo har kontroll på en person som skal være skutt på Holmlia rett før midnatt natt til lørdag. Personen skal være truffet i armen

Fredagskvelden avrundes med en melding om skyting på Holmlia, sørøst i Oslo.

En person er ifølge politiet truffet av skudd i armen, og er sendt til sykehus.

NTB melder om saken.

Bakgrunnen for hendelsen er ukjent, men det fremstår ifølge politiet ikke som om det er noen fare for øvrige personer i området.

Mange vil imidlertid mene at det er all grunn for beboere å føle seg utrygge i et område der det stadig vekk utøves væpnet kriminalitet, selv om det ikke var dem det gikk utover i kveld.

Politiet kan ikke svare på nøyaktig hvor hendelsen har skjedd. De søker etter gjerningspersoner og foretar åstedsundersøkelser samt vitneavhør.

En person pågrepet

En halv time etter den første meldingen om saken, melder politiet at de har kontroll på en person som har fått status som mistenkt.

– Av etterforskningsmessige hensyn blir det foreløpig ikke gitt ytterligere informasjon i saken, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt.

Det gis ikke nærmere informasjon om verken offer eller mistenkt. Er det et tilfeldig offer? Er det en mann eller en kvinne? Hva slags miljø kan vedkommende tilhøre? Tror politiet dette kan være gjengrelatert?

Spørsmålene som melder seg er mange, og politiet har gjort det til en vane å innhylle det meste i uvisshetens tåke så lenge som mulig.

Politiet er til stede med store ressurser i området natt til lørdag, opplyses det.

Holmlia og områdene omkring er stadig i mediene i forbindelse med voldssaker, gjerne med med våpen involvert. Knivstikking er en gjenganger, skyting tilhører fortsatt sjeldenhetene.

Men utviklingen mot morgendagens samfunn går sin gang.

Les også: 

Oslo-politiet fryktet bråk: Fotballkamp mellom Holmlia og Klemetsrud avlyst

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.