Høyres listetopp i Oslo, Eirik Lae Solberg, mener at kriminelle er i ferd med å ta kontroll over bydelen Grønland.

Han retter svært sterk kritikk mot det sittende byrådet.

– Det er i praksis fritt fram for narkotikasalg. Politiet har advart om at kriminelle narkotikagjenger er i ferd med å ta kontrollen over området, sier han til Klassekampen.

Grønland har lenge vært Oslos viktigste markedsplass for salg av narkotika. Tirsdag ble det avfyrt skudd på åpen gate i bydelen. Episoden er bare den siste i en lang rekke voldshendelser i indre Oslo øst i det siste.

Solberg, som kan bli Oslos byrådsleder om tre måneder, mener det sittende rødgrønne byrådet har sviktet Grønland. Han sikter da til at byrådet sa nei til planene om å etablere et matmarked på Grønland i 2020.

– Jeg er sterkt kritisk til at byrådet ikke har fulgt opp dette mer aktivt. Det beste for å få ned kriminaliteten er at vanlige folk er på Grønland, og da er det dumt at planene om et matsenter ikke ble noe av. Det er fint med lekestativ, men det må mer til, sier Solberg.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kaller situasjonen på Grønland «dypt alvorlig og uakseptabel». Fredag møter han politiet og andre berørte parter i et krisemøte om situasjonen.

– Vi kan ikke akseptere at noen kvadratmeter av byen avses til kriminelle, slår Johansen fast.

 

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.