I dag møter Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) flere aktører om situasjonen på Grønland. – Folk skal tørre å være der uten å frykte kriminalitet, sier han.

Til møtet kommer politiet og andre berørte parter.

– Jeg er glad vi fikk til dette møtet med Oslo-politiet på kort varsel. Vi i kommunen har både i det daglige og gjennom Politirådet et godt samarbeid med politiet, uttaler Raymond Johansen til NTB.

Lørdag skrev Aftenposten at Oslo-politiet i et brev til kommunen i januar i år, blant annet skrev at Vaterlandsområdet på Grønland i stor grad er eid av narkotikaselgerne. Politiet skrev også at «Opplevelsen til politiet er at det er krevende for folk uten rusproblemer å oppholde seg i området».

– Jeg ble veldig overrasket da jeg gjennom mediene ble kjent med at det i brev til bydelen i januar ble gitt inntrykk av at politiet har gitt opp området ved Vaterlandsparken på Grønland. Vi har ikke én eneste kvadratmeter å avse til kriminell virksomhet i byen vår. Nå må alle krefter jobbe i samme retning for å få gjort noe med dette området, sier byrådsleder Johansen.

Tirsdag denne uka var det en skyteepisode ved Grønland T-banestasjon. Ingen ble skadd, men flere personer er siktet i saken.

Raymond Johansen understreker at folk skal tørre å være i området uten å frykte kriminalitet og åpent narkotikasalg.

– Jeg ser fram til å ha gode diskusjoner med politiet og å få høre mer om hva de tenker om situasjonen, sier han.

Listetopp: – Kriminelle i ferd med å ta kontroll over Grønland i Oslo

Raymond Johansen erklærer Oslo for rasismefri sone. Også for etniske nordmenn?

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.