E18 Operatunnelen blir omkjøringsvei når Ring 1 våren 2024 stenges i tre år grunnet arbeider i Hammersborgtunnelen, men byrådet viser til trafikkanalyser som gjør dem bekymret.

De frykter nemlig at rundt 5.000 biler daglig vil velge å ikke følge omkjøringsskiltene, men heller kjøre i boliggatene rundt Ring 1.

Det skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) i et brev til samferdselsminister og Johansen-partikollega Jon-Ivar Nygård, ifølge Avisa Oslo.

– Vi kan ikke ha en forverring av fremkommelighet for bilister, gående og syklende i Oslo sentrum. Det er det vesentlige i denne saken og som jeg mener vi er tydelige på i brevet til Samferdselsdepartementet, sier Johansen.

Ifølge Stav og Johansen er dette «gater som på ingen måte er dimensjonert for så store trafikkmengder». Heller ikke for tunge kjøretøy.

Cecilie Lyngby (Folkets Parti): 300.000 bilister bor i Oslo, skal alle disse sykle?

– Dette vil få svært store negative konsekvenser for beboere, skolebarn, lokale næringsdrivende, kollektivtrafikken og myke trafikanter. I tillegg er flere av bygårdene i området ikke fundamentert på fast grunn, og vi risikerer skader på disse bygningene, heter det i brevet.

Bymiljøetaten har laget en trafikkplan for Oslo sentrum i perioden Ring 1 er stengt.

Ifølge byrådet strekker tiltakene seg fra å stenge «enkelte veier for trafikk» og å fjerne parkeringsplasser til å forsterke gater som per i dag ikke tåler økt trafikk. Prislappen ligger på grovt 100 millioner kroner, heter det i brevet fra Johansen og Stav.

Byrådet peker på at arbeidet i Hammersborgtunnelen er statens – ikke Oslo kommunes prosjekt– og at staten derfor må ta regningen.

– Både regjeringen og kommunen kommer til å bli stilt til ansvar for ulempene prosjektet påfører byen, skriver byrådene.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.