En mann i 20-årene ble skutt og alvorlig såret i en kebab-restaurant i Oslo natt til søndag 28. april. Personen var bevisst da politiet kom til stedet. Vedkommende er kjørt til sykehus i ambulanse.

«Slik jeg har forstått det har skuddene kommet utenfra, mens den fornærmede har oppholdt seg inne i lokalet», uttaler politiets innsatsleder på stedet, Monica Engebretsen.

Politiet har ikke kontroll på gjerningspersonen, og ingen er så langt pågrepet. Det skal ha vært flere personer til stede da det ble avfyrt skudd. Politiet tror ikke at angrepet er tilfeldig, men mistenker at det finnes en relasjon mellom partene.

Skytingen fant sted i restauranten Beirut Kebab. Dette bekrefter daglig leder Ali Issam Kanaan til avisen VG. De holder åpent til klokka 04, og han var selv på jobb da det ble skutt inn i lokalene.

De har holdt til på Grønlands Torg i mange år. «Vi har opplevd mye bråk, men aldri noe sånt som dette», sier Ali Issam Kanaan til VG. Han forteller at han ikke har fått sjekket skadene på lokalet, men at det er kommet to hull i et av vinduene.

«Jeg jobbet nattevakt og så hørte jeg to-tre skudd bli avfyrt rett rundt hjørnet her», forteller en ansatt ved Deli de Luca like ved åstedet. Han sier at han så flere folk løpe bortover gata.

Grønlands Torg ligger på Grønland i bydel Gamle Oslo. På sin nettside fremhever de at «Vi har også veldig mange kulturer og nasjonaliteter representert både hos kunder og de som jobber her. Det skaper et miljø med mangfold».

Det står videre at «Beirut Kebab er spesialist på kebab. Våre fornøyde kunder kommer alltid tilbake».

Skytingen kommer under en periode med økende uro over voldskriminalitet i Oslo og andre norske kommuner.

Mange mord gjør at politiet på Innlandet ikke kan etterforske voldtekter

På tross av gjentatte forsikringer fra tidligere byrådsleder Raymond Johansen (Ap) om at Oslo er en trygg by er mange nordmenn nå bekymret over voldsutviklingen i landets hovedstad.

Nåværende byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) innrømmer at voldelige ungdommer er «kanskje den største utfordringen» Oslo har.

Voldelige ungdommer er «kanskje den største utfordringen» Oslo har, sier byrådslederen

Islam-vold forråer Norge

Mange beboere i bydeler som Grønland og Tøyen forteller om økt narkotikasalg, utrygghet og butikker som gir opp. En rapport fra nabolagspolitiet bekrefter at kriminelle opererer fritt i området. Butikkeiere og ansatte blir utsatt for vold og trusler, melder NRK.

Oslo: «Det kan bli som Sverige her om fem år»

«Jeg har aldri sett Grønland så farlig som det er i dag», sier en butikkeier som ønsker å være anonym. Ifølge ham har flere gitt opp. De orker ikke lenger å drive butikk her. Han er glad for at det blir mer synlig politi på Grønland, men det haster: «Om ingenting skjer, kan det bli som Sverige her om fem år».

Tonje Brenna og Hadia Tajik fra Arbeiderpartiet hevder at de «skal brekke ryggen på gjengene».

Ap’s Tonje Brenna og Hadia Tajik hevder at de skal knuse gjengene

Politiet i Oslo innrømmer at de er «bekymret» over et rekordhøyt antall drapsforsøk, trusler, vold og ran.

Politiet i Oslo er «bekymret» over rekordhøyt antall drapsforsøk, trusler, vold og ran

At det blir stadig flere voldsanmeldelser i Oslo, betyr ikke nødvendigvis at folk har blitt mer voldelige, mener derimot kriminolog Nina Jon. «Som forsker på Politihøgskolen er mitt utgangspunkt at det norske samfunnet er langt mindre voldelig i dag enn det var for en del tiår tilbake», hevder hun.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.