Hver tredje Oslo-bedrift stoler ikke på at politiet klarer å følge opp hendelser. NHO slår alarm. Dette melder NRK.

«Bedriftseiere opplever at politiet ikke har kontroll. De opplever trusler og direkte konfrontasjoner». Det sier Vegard Einan, regiondirektør i NHO Viken Oslo.

«De opplever mafiatilstander, og kriminaliteten har kommet tettere på dem», uttaler han.

Ap’s Tonje Brenna og Hadia Tajik hevder at de skal knuse gjengene

Slår alarm om grov kriminalitet i norsk arbeidsliv

I en ny undersøkelse forteller 90 prosent av medlemmene til Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) at det stort sett er trygt i Oslo.

Men 18 prosent stoler ikke på at politiet har kapasitet til å følge opp hendelser som oppstår. 15 prosent forteller at de er usikre.

Spesielt folk i bydelen Grønland uttrykker frykt for kriminalitet og vold.

«Det er trusler nesten døgnet rundt, og butikkeierne opplever ikke at de blir hørt eller ivaretatt», forteller Vegard Einan til NRK. Noen har gitt opp etter vedvarende trusler.

Han hevder at flere av bedriftene i Oslo føler seg såpass utrygge at de ikke tør å snakke med pressen. «Bare få hundre meter fra landets største politistasjon pågår det grov kriminalitet og narkotikasalg».

133 færre politifolk i Oslo

Natt til søndag ble en person skutt gjennom vinduene i Beirut Kebab på Grønland. Ali Issam Kanaan var på jobb da skytingen skjedde.

«Det var skremmende. Jeg vet ikke hvordan en kan beskrive følelsen når du gjør jobben din, og så føles det plutselig som om du kan forsvinne ut av verden, ut av det blå».

Mann skutt og alvorlig såret på Beirut Kebab i Oslo

Vegard Einan fra NHO er glad for at politiet nå styrker innsatsen på Grønland, men påpeker at resten av byen ikke må glemmes.

«Det har vært vold, eksplosjoner, skyting og knivstikking over store deler av Oslo og Østlandet. Det her må nasjonale myndigheter ta tak i», sier han.

Han mener at Norges hovedstad ikke kan få et rykte på seg som et utrygt sted å bo eller jobbe.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.