Mann i 30-årene er pågrepet etter skyting på Grønland i Oslo. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Politiet i Oslo pågrep torsdag en person på Grønland T-banestasjon torsdag. Mannen skal ha avfyrt ett skudd med håndvåpen på åpen gate. Ingen personer er skadd.

– Skuddet skal ha blitt avfyrt opp i lufta. Ingen personer er skadd. Bakgrunn for hendelsen er foreløpig uavklart. Politiet har tatt beslag i våpen, opplyste politiet.

Ifølge Dagbladet opplevde et vitne situasjonen som dramatisk.

–Folk begynte å skrike og peke i retning av gjerningsmannen. Det var veldig skummelt. Det var flere politifolk med masse utstyr og våpen synlig, forteller vitnet til Dagbladet.

Vitnet tok en video som viser hvordan politiet pågrep personen som skjøt. Politiet rettet våpen mot mannen og ropte «legg deg ned» gjentatte ganger. Deretter ble gjerningsmannen påført håndjern inne på en butikk.

Den pågrepne er en mann i 30-åra. Han sitter nå i varetekt og vil skal avhøres fredag. I tillegg gjennomfører politiet flere husransakelser og avhør av vitner.

Dagbladet

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.