Det ble løsnet flere skudd ved et utested i Rosenkrantz’ gate i sentrum, og politiet melder om to døde, og ti er fraktet til sykehus, hvorav tre er kritisk skadet. Situasjonen er fortsatt uoversiktlig, men en person er rapportert pågrepet.

Politiet definerte hendelsen som en såkalt Plivo-hendelse, som er pågående livstruende vold, melder politiet i Oslo i 1.50-tiden natt til lørdag. De første meldingene om skyting kom 1.15-tiden.

NRKs melder at deres reporter Olav Rønneberg så en mann komme til stedet med en bag, som plukket opp et våpen og begynte å skyte. NTBs reporter på stedet opplyser det ble avfyrt en rekke skudd.

Folk ble sett løpende fra stedet, og de som løp, ropte også for å advare andre om skyting. London Pub er et kjent samlingssted for homofile i Oslo.

Et stort område er sperret av og det er mange gråtende mennesker i gatene. Det er store politistyrker på stedet, og ambulansepersonell hjelper de skadde. Politiet ber folk trekke seg vekk fra krysset mellom Kristian IVs gate og Rosenkrantz’ gate.

NTB melder at en person er pågrepet.

– Totalt ti personer er ivaretatt av helsepersonell. Tre personer er hardt skadd, opplyser Barstad.

Oslo universitetssykehus er i rød beredskap etter skytingen, opplyser sykehuset.

– Det vi gjør her nå, er at vi har samlet en hel mengde med vitner som beriker den informasjonen vi allerede sitter på. Og vi følger opp sosial vakttjeneste på legevakta, for dem som trenger det, og det er helt åpenbart at etter en slik hendelse, sier Barstad.

Store politistyrker

Folk rømte som nevnt området da skuddene ble løsnet. Det er gråtende mennesker i gatene. Store politistyrker med våpen er på plass, og helikoptere svever over Oslo.

NTB melder nå at nitten mennesker er skadet i skyteepisoden.

– Sju skadde har kommet til akuttmottaket på OUS Ullevål, elleve til skadelegevakten, en er fraktet til Ahus. Skadeomfanget er uavklart, skriver Oslo universitetssykehus på sine nettsider.

Spontan markering

Utestedet London pub er et kjent utested for homofile, skriver VG. Lørdag arrangeres Pride-paraden for førtiende gang i Oslo.

– Politiet har vært forberedt på denne uka i ganske lang tid. Vi er godt kjent med at dette er et sted for homofile, sier Barstad.

Flere har samlet seg nær åstedene med regnbueflagg for å vise sin støtte.

Informasjon om gjerningsperson(er) er foreløpig sparsom. Men politiet sier at det trolig dreier seg om kun én gjerningsmann.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.