Politiet har rykket ut etter skyting ved Nationaltheatret i Oslo sentrum, ifølge politiet Foto: Stian Drake / NTB

To personer er såret etter en skuddveksling på åpen gate ved Nationaltheatret i Oslo sentrum. De skadde er kjørt til sykehus.

Nok en gang rystes Oslo av grov, væpnet vold. Oslo-politiet fikk melding om skyting i sentrum klokka 0.30 natt til søndag. Denne gangen er to personer såret etter en skuddveksling på åpen gate ved Nationaltheatret i Oslo sentrum.

Politiet ga innledningsvis denne rapporten til NTB:

– Oppdraget ble i initialfasen definert som Plivo (pågående livstruende vold), men ble reversert etter noen tid. Det ble lokalisert to personer med skader som er forenlige med bruk av skytevåpen. De skadde personene får nå helsehjelp. Politiet søker i området etter gjerningsperson/gjerningspersoner, opplyser operasjonsleder Alexander Østerhaug i en melding til pressen.

En tipser forteller til VG at hun hørte fire skudd etterfulgt av skrik og rop, og at en person lå nede og fikk førstehjelp av forbipasserende før politi og ambulanse kom til stedet.

Noe senere presiseres det slik av politiet:

– Det har vært en skuddveksling på åpen gate. Trolig er det en konflikt som har startet inne på en bar i Klingenberggata. Og så har det gått ut i gatemiljøet, hvor det er løsnet skudd. To personer er skutt. Begge er kjørt til sykehus og ivaretas der. Det fremstår ikke som kritisk, forteller innsatsleder Magnus Strande til NTB.

NTBs journalist på stedet melder at en del av Stortingsgata er sperret av, og det er en del tungt bevæpnet politi på stedet.

Ifølge politiet er det ingenting som tilsier at det nå er fare for andre folk i området.

Det er ikke gitt nærmere opplysninger om de skadde.

Les mer om skyting i Oslo i året som gikk:

Oslo-volden: Hele 22 skyteepisoder i byen hittil i år

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.