Et våpen ligger etterlatt på gata i Oslo sentrum etter at det ble avfyrt flere skudd. En person ble truffet. Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix

Dramatiske minutter i Oslo sentrum i morgentimene: Politiet fikk først melding klokken 5.13 om at en blodig person var kommet inn i en butikk i sentrum. – Kort tid etter hørte politiet et nytt skudd. -Vi fant ut hvor det kom fra og tok oss inn i en leilighet der vi pågrep en antatt gjerningsperson, sier innsatsleder Tore Barstad til NTB.

Politiet måtte avfyre skudd for å komme seg inn i leiligheten.

Det er usikkert hvor alvorlig skuddofferet er skadet.

Butikken hvor det blodige offeret ramlet inn er Jokerbutikken i Tollbugata. Leiligheten ligger i Nedre Slottsgate, ikke langt unna.

Politiet har pågrepet en mann som mistenkes for å ha avfyrt flere skudd i Oslo sentrum. En mann er skadd og sendt til Ullevål.

Det er uklart hvor alvorlige skader det er snakk om.

– En mistenkt ble pågrepet klokken 5.49, en drøy halvtime etter at første melding kom inn, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk først melding klokken 5.13 om at en blodig person var kommet inn i en butikk i sentrum. Ifølge Dagbladet dreier det seg om en døgnåpen Joker-butikk i Tollbugata.

– Kort tid etter hørte politiet et nytt skudd. Vi fant ut hvor det kom fra og tok oss inn i en leilighet der vi pågrep en antatt gjerningsperson, sier innsatsleder Tore Barstad til NTB.

Politiet opplyser ved 8-tiden fredag at dette skjedde i Nedre Slottsgate.

Politiet antar den mistenkte avfyrte mellom tre og fem skudd til sammen. Politiet avfyrte også skudd mot en dør for å komme seg inn i leiligheten.

Den mistenkte er også innlagt på sykehus med uavklart skadeomfang. Politiet har kontroll på våpenet de tror ble brukt.

Politiet har ingen flere mistenkte i saken. (NTB)

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.