Stort oppbud av politi og ambulanser i Prinsens gate i Trondheim.

To tenåringer døde i kveld av skadene de fikk i en voldhendelse i Trondheim sentrum mandag.

Den antatte gjerningsmannen ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen på sentralstasjonen i Trondheim. Han er sendt til St. Olavs hospital. Tilstanden er uavklart, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding mandag kveld.

Alle de involverte er i slutten av tenårene.

I 18-tiden meldte politiet om at det hadde vært en voldshendelse på en privatadresse i Prinsens gate. De hadde fått melding om at en gjerningsperson hadde utøvd grov vold mot flere personer.

– Det er snakk om flere menn som er hardt skadd. Det er ikke benyttet skytevåpen, men et redskap i voldsutøvelsen, opplyste operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Ytterligere en person er skadet, men vedkommende er ved bevissthet, ifølge en pressemelding fra politiet.

Politiet søkte etter en navngitt gjerningsmann, og en halvtime senere ble den mistenkte gjerningsmannen skutt i beinet i forbindelse med pågripelsen ved sentralstasjonen i byen. Mannen ble pågrepet 10–15 minutters gange fra åstedet for volden.

– Politiet tok seg inn i leiligheten klokken 18.09 og fant de to alvorlig skadde. Mistenkte ble pågrepet klokken 18.38. Politiet har sperret av åstedet og krimteknikere er sendt både til den private adressen og sentralstasjonen. Etterforskning er iverksatt og Spesialenheten er orientert om at politiet har avfyrt skudd, opplyser politiet videre.

– Vi har ingen informasjon som tyder på at det er fare for publikum, fastslår politiet.

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om bakgrunnen for volden.

***

Politiet har innkalt til pressekonferanse på politihuset i Trondheim kl. 22.30.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.