En mann ble skutt i Trondheim sentrum torsdag kveld. Krimteknikker jobber på stedet.  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

 

Letingen etter én eller flere gjerningspersoner i forbindelse med skytingen i Ila i Trondheim torsdag kveld pågår fortsatt. En person sitter i avhør.

En mann ble pågrepet torsdag kveld etter at en annen mann i 30-årene ble skutt i magen og en arm. Mannen som ble pågrepet, ble løslatt etter avhør. Han er fortsatt siktet for medvirkning til drapsforsøk.

En annen mann, som ble pågrepet fredag kveld, og som også er siktet for medvirkning til drapsforsøk, sitter lørdag ettermiddag i avhør.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Mannen i 30-årene som ble skutt, ligger på St. Olavs hospital og er ikke kritisk skadd. Han har forklart seg for politiet og har fått oppnevnt bistandsadvokat, opplyser Trøndelag politidistrikt lørdag.

– Vitner har observert en form for krangel eller konfrontasjon i forbindelse med hendelsen. Vi har funnet to tomhylser og en kniv på åstedet som er undersøkt av kriminalteknikere, sa politistasjonssjef Arve Nordtvedt i Trondheim på en pressekonferanse fredag.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på hva vitnene har forklart, men opplyser at de har konkrete spor å gå etter.

Politiet har gjennomført en rundspørring i området og jobber med å samle inn og gjennomgå både video fra overvåkingskameraer i området og fra biler med dashbordkamera.

Politiet er fremdeles interessert i tips fra publikum.

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂