NTB

En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk etter en voldshendelse i Trondheim natt til lørdag.

Politiet sperret natt til lørdag av et område i Midtbyen i Trondheim etter at en mann ble funnet alvorlig skadet. Mannen ble funnet på fortauet med skader i brystet.

Frivillige på stedet drev livreddende førstehjelp før ambulansepersonell ankom. Han ble deretter brakt til St. Olavs hospital.

Tilstanden er alvorlig, men uavklart, opplyser politiet klokken 7.40.

Fant kniv

En annen mann i 20-årene ble pågrepet kort tid etter at politiet kom til stedet. Politiadvokat Anne Haave sier til VG
at han er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

– Vi tar høyde for at det kan være flere involverte. Så vil etterforskningen forhåpentligvis avdekke om det er det, sier Haave.

Nødetatene ble varslet om hendelsen klokken 2.10 natt til lørdag.

Det ble funnet en kniv i nærheten av der den mistenkte ble pågrepet, har innsatsleder Marie Fossen opplyst til Adresseavisen. Skadene på personen beskrives også som forenelige med stikkskader.

Den siktede mannen er ikke skadet, skriver Adressa.

Mannen som er siktet, ble pågrepet etter at han først nektet å etterkomme muntlig pålegg. Han overga seg imidlertid frivillig da politiet sa at de ville bruke elektrosjokkvåpen om han ikke hørte etter.

Mye folk i området da hendelsen skjedde

Deler av Olav Trygvassons gate ble sperret av. Det var mange folk i området da hendelsen fant sted.

– Vi har tatt avhør på stedet, men har også ei lang liste med vitner som vi må komme tilbake til. Vi jobber også med å få kartlagt videoovervåking, sa operasjonsleder Trond Hangaas til Adressa.

Det var mye folk på vei hjem fra en utekveld på byen da meldingen kom. Det gjorde situasjonen mer utfordrende for politiet.

– Det er uoversiktlig og vanskelig for oss å få kartlagt hva som har skjedd, hvor mange som er involvert og hvor mange skadede. Dette er natt til lørdag, folk er beruset og da er det vanskeligere å få klarhet i hva folk har sett, sier innsatsleder Marie Fossen.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.