Politiet har pågrepet en mann i tyveårene og siktet ham for medvirkning til drapsforsøk. – Det kommer flere pågripelser, varsler politiet. Skyting på åpen gate midt i sentrum av Oslo førte til at to menn i 40-årene ble liggende igjen blødende på gaten. Skytingen fant sted rundt kl. 00.30, på et tidspunkt da det er mye folk i området.

En tipser forteller til VG at hun hørte fire skudd etterfulgt av skrik og rop, og at en person lå nede og fikk førstehjelp av forbipasserende før politi og ambulanse kom til stedet.

Med pågripelsen er det etablert at det var flere personer involvert som skjøt mot hverandre i et av Oslos mest travle områder, selv ved nattetid.

Oslo minner mer og mer om Stockholm. Det er omfanget og frekvensen som er forskjellen.

Politiet sier de har innhentet video og snakket med vitner.

– Vi har dannet oss et godt bilde av hendelsen, men detaljer om dette ønsker jeg ikke å gå inn på nå, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug til NRK.

– De to skadde ble funnet separat, rundt 50–100 meter fra hverandre. Det er derfor to områder som ble sperret av, svarer Østerhaug.

Etter skytingen ble en del av Stortingsgata sperret av, og det var tungt bevæpnet politi på stedet. (NTB)

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.