Politiet på stedet etter at de fikk melding om at det er avfyrt skudd på Skøyenåsen T-banestasjon. Foto: Fredrik Hagen / NTB.

Like før klokken 22 meldte TV 2 at innsatslederen på stedet hadde opplyst at en person er pågrepet i saken.

– Vi tror vi har tatt rett mann, sier innsatsleder Tore Barstad.

Ifølge VG dreier det seg om en mann 30-årene.

– Vi fikk melding klokken 20.15 om at det ble skutt inne på Skøyenåsen T-bane. Der fant vi én person som var skutt, og kort tid etter ble det funnet én person til. Det er to fornærmede i saken, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til VG.

– Situasjonen er svært uoversiktlig, legger han til.

Skøyenåsen T-banestasjon ligger i bydel Østensjø, øst i Oslo. En av beboerne i blokken ved siden av Skøyenåsen T-banestasjon fikk med seg hendelsen fra sin balkong:

– Jeg så at det lå en blodig fyr nede på perrongen. Og et stort oppbud av politi og ambulanse. I tillegg ser jeg at spesialstyrkene løper rundt her tungt bevæpnet, sier vitnet til VG.

Vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat, Lars Lindal, sier til VG at de er på stedet for å bistå.

– Vi er på stedet med en god del ressurser. Det har vært noe skyting, men jeg kan ikke gi noen flere detaljer akkurat nå. Vi fikk melding om situasjonen klokken 20.16, sier Lindal til VG klokken 20.32.

Denne typen skyteepisoder er noe mange forbinder med tilstandene i vårt naboland. I store, svenske byer smeller det støtt og stadig, både fra skytevåpen og bomber.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.