En mann skal ha løsnet skudd ved Stovner T-banestasjon i Oslo. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 22.13 onsdag kveld og de leter etter gjerningsmannen.

Det var mange som ringte inn til politiet om at de hadde hørt høye smell.  Et vitne forteller til VG at han hørte opp mot ti skudd. Flere hadde observert at en mann skjøt med hagle, opplyser operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB.

– Ingen av de mange meldingene til politiet beskrev at det ble skutt mot personer. Nå forsøker vi å finne ut om det er noen som er skadd. Det har vi så langt ikke funnet, sier operasjonslederen.

Politiet snakker med vitner på stedet og forsøker å kartlegge hva som har skjedd.

Samtidig leter de etter en gjerningsmann som beskrives som høy, tynn og ung.

– Han hadde svarte klær, hettegenser og hadde dekket til ansiktet, sier Pedersen til NTB.

Det er uklart om mannen som skjøt var sammen med flere andre. Vitner har observert fire personer løpende fra stedet.

Ifølge VG opplyser operasjonsleder Vidar Pedersen at er det skutt mot en bygning.

– Mye kan tyde på at det er skutt mot en bygning. Vi har hatt dialog med en del vitner og det er observert fire personer løpende fra stedet.

Et vitne forteller til VG at han hørte en tett salve på opptil ti skudd og at han mener det dreier seg om en maskinpistol. Vitnet så en svartkledd person i joggebukser løpe fra Kiwi-butikken for så å forsvinne forbi et garasjeanlegg.

– Jeg hørte det godt. Jeg hørte at det var en salve med ti skudd, sier vitnet til VG.

Politiet skrev at det er funnet en hagle på stedet, men rettet dette til automatvåpen. Det skal ha blitt skutt mot en butikk.

 

:  Det er skutt mot en butikk, den er gjennomsøkt uten å finne noen skadde.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.