Mann skutt av politiet på Bislett i Oslo. Politiet bekrefter at det har vært en konfrontasjon mellom politiet og minst en person til. Det er mye politi i området. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

En mann som truet en kvinne med kniv ble tirsdag formiddag skutt av politiet ved Bislett i Oslo. Politiet forsøkte flere ganger å kjøre ned mannen med bil, før de stoppet ham med skudd.

Et videoopptak fra stedet som er blitt delt på internett, viser hvordan mannen angriper politiet etter å ha blitt påkjørt:

Politiet bekrefter at en tjenesteperson er skadet i hendelsen.

Nettavisens journalist var vitne til hendelsen:

– Mannen kom løpende etter en kvinne med kniv. Han så helt gal ut i blikket. Da politiet kom dit forsøkte de flere ganger å kjøre ham ned. De fikk presset ham mot en vegg. Så skjøt de han flere ganger, sier journalist Simen Lønning.

På en video fra stedet ser man politiet kjøre mannen ned, men mannen kom seg opp igjen.

Politiet vet ikke noe mer om foranledningen til hendelsen, men utelukker ikke beskrivelsene fra Nettavisens journalist om at mannen skal ha jaget en kvinne med kniv.

– Det kan være det som har skjedd, de første opplysningene går på en truende person. Vi er fortsatt på stedet, søker etter skadde og eventuelt andre truende personer, forteller Solberg videre.

Politiet vet fortsatt ikke noe om tilstanden til personen.

(Nettavisen)

Beredskapstroppen er på stedet.

Vitner forklarer til Avisa Oslo at en politimann skal ha fått et kutt i låret.

– Jeg hørte fire eller fem skudd, så så jeg en politimann som var skadd, sier vitnet.

Politimannen skal ha hatt noe rundt låret – tilsynelatende for å stoppe blødningen etter et kutt, ifølge vitnet.

– Jeg skulle åpne butikken da jeg hørte en dame som skrek. Det er ikke uvanlig med litt sprø folk her, men jeg skjønte det var alvorlig da jeg så en mann med kniv som jaget en dame. Da turte jeg ikke åpne butikken, og låste en ekstra gang for sikkerhets skyld, sier Sara Skilberdsfjell til Avisa Oslo.

Stillbilde fra videoen.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.