Politiet har ikke pågrepet noen for skyting på Vestli i Oslo, men de har klarlagt hendelsesforløpet: En gjeng på 15 som jaget én person. Denne tok tilflukt i en pizza-restaurant og det var der inne det ble løst skudd.

En tomhylse ble funnet, bekrefter operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo overfor NTB.

– Vi fikk melding om en stor ansamling av ungdommer på Vestli klokka 19.30. Mens vi var på vei dit, fikk vi melding om at det var avfyrt skudd, sier hun.

15 mot én

Ifølge vitner VG har pratet med startet det hele med at en rekke maskerte ungdommer angrep en eller to personer på Vestli torg. Det ene offeret skal da ha løpt in på en pizzarestaurant for å søke tilflukt. Det var også der det ble avfyrt minst ett skudd.

– De slåss utenfor, her og der, og plutselig løp han ene inn. Det så ut som han søkte tilflukt i restauranten. Jeg tror det var 15 mot én, sier et vitne på pizzarestauranten til avisa.

Ingen er meldt skadd, og alle ungdommene var borte da politiet kom til stedet.

Flere vitner var i nærheten og ble avhørt. Det er også flere overvåkingskameraer som kan gi interessante opplysninger. (NTB)

Senere på natten fikk politiet melding om skudd også på Stovner, som ligger like i nærheten.

– Vi fikk melding om at noen naboer hørte smell eller skudd i nærområdet. Vi har vært og søkt, men har ikke funnet noen som er skadd. Vi søker fortsatt, opplyser operasjonsleder Rune Ullsand til VG. (NTB)

Det skjedde andre ting andre steder i lørdagsnatta:

Sandefjord

To menn er pågrepet i Sandefjord etter at de skal ha angrepet og brukt vold mot en tredje mann.

– Hendelsen fant sted på en privatadresse, og fornærmede er hardt skadd, sier operasjonsleder Tommy Eriksen i Sør-Øst politidistrikt til VG.

Voldsangrepet skjedde i Sandefjord tidlig søndag morgen. De to pågrepne er begge menn i 30-årene. (NTB)

Fredrikstad

En mann i 40-årene i Fredrikstad er sendt til sykehus med flere knivstikk. Han er ikke livstruende skadd. En mann i 50-årene er pågrepet.

Hendelsen skjedde i fornærmedes eget hjem, melder VG.

Mannen er ikke livstruende skadd.

– Vi fikk melding like før halv to om at en mann var knivstukket med gjentatte stikk i kroppen av en kjent gjerningsmann som hadde forlatt adressen. Vi dro ut med ambulanse og påtraff en blodig mann. Etter søk fikk vi pågrepet gjerningsmann og satt ham i arrest, sier operasjonsleder Karianne Knudsen til avisa. (NTB)

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂