Nytt

Innsatsleder Kristoffer Bang. Foto: Øyvind Thuestad/Document

Politiet har pågrepet en mann i 30-årene etter at en mann ble truet med et skytevåpen og det ble avfyrt skudd på Grünerløkka i Oslo.

– Den fornærmede har forklart at han gikk på gata i Christies gate, da en mann på en balkong pekte mot ham med et skytevåpen og avfyrte ett skudd. Den fornærmede løp da vekk og varslet politiet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Den fornærmede er en mann i begynnelsen av 30-årene.

Politiet fikk melding klokken 17.07 og er i området ved Christies gate, som ligger på Grünerløkka, med væpnet politi.

Klokken 18.16 melder politiet at de har pågrepet en mann i midten av 30-årene i forbindelse med episoden.

– Mannen ble pågrepet i en leilighet i Christies gate. Det hele gikk rolig for seg, sier Stokkli. Han sier funn på stedet styrker mistanken om at det er brukt et skytevåpen.

– Vi har funnet tomhylser på stedet, så vi antar at det er brukt et skarpt våpen, men foreløpig har vi ikke funnet noe våpen. Vi må ransake leiligheten for å se om vi finner noe, sier operasjonslederen.

Han kan foreløpig ikke si om den pågrepne er kjent for politiet fra før, eller om politiet har mistanke om at mannen var ruset.

Politiet har også kommet i kontakt med flere vitner som har hørt skudd.

– Det hele virker tilfeldig, og det skal ikke være noen relasjon mellom den fornærmede og gjerningsmannen, sier Stokkli.