Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at mannen som ble funnet skutt på Mortensrud i Oslo søndag, var et tilfeldig offer. Ingen er pågrepet i saken.

Offeret, en mann i 20-årene, er alvorlig skadd.

Til Avisa Oslo opplyser Lene Owren Furli ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt at ingen er pågrepet i saken. Hun ønsker ikke å si om politiet har noen mistenkte.

– Det ønsker vi ikke å si noe mer om av hensyn til etterforskningen. Det jeg kan si, er at det er ingenting som tyder på at personen er et tilfeldig offer, sier hun.

Saken etterforskes som grov kroppsskade.

Ifølge Avisa Oslo mistenker politiet at skytingen skjedde på en gjesteparkering i Mortensrudveien, og et område rundt Furuåsen boligsameie ble sperret av søndag kveld.

Politiet fikk melding om saken søndag klokka 19.23. Den skadde ble funnet ved Mortensrud kirke.

– Vi ble oppringt av et vitne som sa at en person var skutt og befant seg ved Mortensrud kirke. Da politiet kom hit, fant vi en mann skutt, og han er alvorlig skadd, men ikke kritisk. Han er kjørt til Ullevål sykehus, fortalte politiets innsatsleder på stedet, Gunnhild Finne Nilsen, til NTB.

Oppdatering:

– Politiet leter nå etter en navngitt person. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå ut med mer informasjonen, forteller politiinspektør Per Thomas Omholt, seksjonspåtaleleder i enhet øst i Oslo politidistrikt, til NTB.

Han ønsker ikke å utdype hva som gjør at politiet har fått dette navnet, og politiet vil foreløpig ikke gå ut med noen offentlig etterlysning.

– Vi jobber hardt med å finne denne personen, sier Omholt.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.