To unge menn er kjørt til sykehus med omfattende skader etter at de ble skutt i Oslo søndag kveld. Det skal ikke være noen forbindelse mellom dem og gjerningsmannen, ifølge politiet.

Politiet opplyste først at et av skuddofrene var lettere skadet, senere endret politiet det til at begge er alvorlig skadet.

De to ble kjørt til sykehus med omfattende skader, sier innsatsleder Thomas Broberg til VG.

Ved 22-tiden meldte politiet at en person var pågrepet. På Twitter melder politiet at «ut fra opplysningene vi har tyder det på at det er rett mann og at han handlet alene. Personen ble pågrepet i nærheten av åstedet. Vi jobber fortsatt med å avklare om det er flere gjerningspersoner».

Åpenhjertig om etnisitet og hudfarge

NTB er uvanlig åpenhjertig om de involvertes etnisitet og hudfarge:

To unge menn med utenlandsk etnisk bakgrunn ble skutt inne i en T-banevogn like etter klokka 20 søndag kveld. Begge er lagt inn på sykehus med alvorlige skader, men tilstanden betegnes som stabil. De to er mellom 18 og 20 år gamle.

Den pågrepne er en hvit mann i 30-årene, skriver NTB-reporterne Ketil Bjærke og Anders R. Christensen.

Den «hvite mannen» i 30-årene blir beordret ned på bakken og pågrepet av politiet. Skjermdump, TV 2

Politiet fikk melding om skytingen på Skøyenåsen T-banestasjon i bydel Østensjø øst i Oslo klokken 20.15. Store styrker fra politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til stedet. Der fant politiet én person som var skutt, og kort etter én til.

– Vi har snakket med svært mange vitner som så hendelsen, og det som skjedde etterpå, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til VG.

– De tilskadekomne har en relasjon, mens det ikke ser ut som de har noen type relasjon til gjerningsperson, sier krimvakt Trine Mårstøl til Avisa Oslo.

Flere medier melder at gjerningsmannen er en kjenning av politiet.

Politiet skal ha noe informasjon om foranledningen til skyteepisoden, men vil ikke gå ut med den av hensyn til etterforskningen.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.