Nytt

Den mistenkte legges i bakken og pågripes av tungt væpnet politi. (Foto: skjermdump fra VGTV)

Fire menn er kjørt til sykehus etter å ha blitt skutt ved utestedet Blå i Oslo natt til søndag. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.

Ingen av de fire har livstruende skader, ifølge politiet. VG melder at to av dem dørvakter.

– Den pågrepne er en mann i 20-årene som var i besittelse av et skytevåpen. Per nå tror vi at han er den eneste gjerningsmannen, og vi føler vi har god kontroll på situasjonen, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Den mistenkte har løpt fra utestedet Blå til Rosteds gate hvor han satte seg i en taxi. Umiddelbart etterpå ble han pågrepet, skriver VG.

Mannen er kjent av politiet fra før. Til VG opplyser politiet at våpenet er en pistol.

– Fire menn er kjørt til sykehus. Ingen av dem er klassifisert som livstruende skadd, sier Grøttum med forbehold om at dette kan endre seg. Ut over det har han foreløpig få bekreftede opplysninger om mennene som ble skutt.

De første meldingene gikk ut på at skytingen skjedde inne på Blå, men operasjonslederen sier alt nå tyder på at det har skjedd på utsiden av konsertlokalet.

– Det har skjedd i tilknytning til stedet. Vi etterforsker bredt for å finne ut av dette og et eventuelt motiv, sier Grøttum til NTB.

I en pressemelding noe senere opplyser politiet at foranledningen til hendelsen ser ut til å være at den antatte gjerningsmannen ble bedt om å forlate utestedet.

– Innhenter video

Innsatsleder Hanne Nordve sier til VG at det ble løsnet flere skudd:

– Det er løsnet flere skudd, kanskje så mange som åtte.

Ifølge Aftenpostens journalist på stedet ble en mann lagt i bakken av tungt bevæpnet politi da han forsøkte å komme seg bort fra stedet i drosje. Han ble fratatt en pistol i aksjonen.

Politiet la ut melding på Twitter om skytingen klokken 2.30 natt til søndag. Det er foreløpig få bekreftede detaljer om hva som har skjedd på utestedet ved Akerselva.

Hiphop-opptreden

Konsert- og skjenkestedet i Brenneriveien åpnet i 1998 og ligger i et gammelt industrilokale, tvers over elven i den nedre delen av Grünerløkka.

Lørdag kveld spilte den amerikanske hip-hop-artisten Kool G Rap på Blå. Det var hans første opptreden i Norge noensinne. Konserten var en del av arrangementet Club Juicy, med DJ-ene Chris Stallion og Patski Love.