Nytt

To personer ble skadd da maskerte gjerningsmenn stormet et utsted i Oslo utstyrt med golfkøller, macheter og øks.

I desember i fjor ble det løsnet skudd mot det samme utestedet. Det var bare flaks at ingen ble truffet, sa politiet da.

Hendelsen skjedde i Calles mat og vinhus i Hausmanns gate i Oslo. Politiet ble varslet klokka 20.36.

Maskerte personer ankom stedet i to biler og tok seg inn på utestedet utstyrt med golfkøller, machete og øks.

– Det var en del folk der inne. Det ble kaotisk, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo-politiet til NTB.

Det ble først meldt at ingen personer ble skadd, men senere ble det klart at to personer er brakt til legevakten. Det skal ikke dreie seg om alvorlige skader.  Ifølge politiet skal det ha vært tilfeldig at disse ble involvert, skriver VG.

Politiet hadde fredag kveld foreløpig ikke oversikt over ødeleggelser inne på stedet.

Politiet mener det var rundt fire gjerningspersoner. De stakk fra stedet i to biler, og politiet leter sent fredag kveld etter disse. Det skal dreie seg om en grå Mercedes-Benz og en mørk Volkswagen Polo. Ingen personer var pågrepet sent fredag kveld.

Det var bare flaks at ingen ble skadet, for noen av skuddene gikk ganske lavt, sa politiet etter skytingen i desember.

Politiet tror bakgrunnen for episoden var en pågående konflikt. Den pakistanske familien som driver restauranten har vært involvert i en langvarig familiefeide, som vi skrev i desember da det ble skutt mot restauranten.

Da prøvde politiet å berolige så godt de kunne:

Skarpe skudd avfyres fra en passerende bil mot sakesløse restaurantgjester. Det kunne ha endt riktig ille. Men det er «ingenting som tilsier at allmennheten trenger å frykte et nytt angrep i Oslo» sier politiets vaktleder. Hvordan kan han vite det?

Flere skudd ble fredag ettermiddag avfyrt mot Calles mat & vinhus i Hausmannsgate i Oslo. Vitner på stedet har fortalt at de hørte mellom tre og fem skudd. På den store glassruten som vender ut mot gaten er det tydelige merker etter tre kulehull. Ifølge politiet var det bare flaks at ingen ble skadet.

– Når sånne ting skjer på et offentlig sted, og hvis det skjer flere ganger, så ser vi alvorlig på det. Skadepotensialet er stort når et slikt angrep skjer mot en restaurant, sier Thomas Enger, vaktleder hos krimvakta i Oslo til TV2.

Det er altså «alvorlig» og «skadepotensialet er stort», men det er ingen grunn til frykt. Forstå det den som kan.

(…)

Når folk som er ute for å hygge seg får kuler hvinende rundt ørene er det ikke rart man blir redd. Mener virkelig oslopolitiet at det ikke er grunn til frykt når man blir beskutt – beskutt! – i en slik situasjon? Nå har det skjedd én gang. Hva er det som tilsier at det ikke kan skje en gang til? Flere ganger?

I kveld skjedde det altså igjen at sakesløse restaurantgjester ble angrepet. Så får vi se om vi får de samme beroligende ordene fra politiet.

 

Document: Skudd mot restaurantgjester. Politiet: – Ingen grunn til frykt