Nyttårsraketter i Bjørvika ved Operahuset. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Dagen før nyttårsaften har det brutt ut kaos med fyrverkeri en rekke steder, først og fremst i Oslo. Politiet melder om uvettig skyting av raketter mot personer og biler. Også politiet er beskutt.

Oslo-politiet mottar ifølge NTB en rekke meldinger fredag kveld om at det blir siktet med fyrverkeri mot personer og biler.

Dette gjelder flere steder i byen, og det rapporteres spesifikt om ville tilstander på Ellingsrud, nordøst i «belastede» Groruddalen.

Det skriver Oslo-politiet selv på Twitter.

– Foreløpig er det ingen som er skadd, men dette er noe som skjer over hele byen, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har kontroll på ni ungdommer etter at det ble skutt fyrverkeri mot politipatruljer på Ellingsrud i Oslo fredag kveld.

Alle de ni personene som er tatt kontroll på, er mindreårige.

– Politiet vil varsle ungdommenes foresatte. Ut over dette vet jeg ennå ikke hva som blir utfallet av saken, sier Lie.

Han legger til:

– Man er ikke klar over hvilket skadepotensial dette har. Vi kan beslaglegge fyrverkeriet, og man risikerer også å bli anmeldt, sier Lie.

Han sier videre at bruk av fyrverkeri har en nedre aldersgrense på 18 år, og at ulovlig bruk har en bøtesats på 6000 kroner.

Ikke bare Oslo, også på Jessheim 

Tidligere fredag kveld ble det også avfyrt fyrverkeri inne på Jessheim storsenter. Fire ungdommer på 15 og 16 år er anmeldt etter denne hendelsen, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Jessheim ligger noen mil nordøst for Oslo og har i senere tid vært i mediene i forbindelse med en del voldskriminalitet. Document har omtalt stedet flere ganger.

Politiet minner om fyrverkerireglene:

– Privatpersoner kan bare avfyre fyrverkeri på nyttårsaften i perioden 18:00 – 02:00. Ellers i året er det ikke lov, med mindre du har fått spesiell tillatelse. Det skal ikke avfyres fyrverkeri i tett bebyggelse, nær tørr skog eller andre brannfarlige omgivelser.

(Saken er oppdatert kl. 21.52).

Les også:

Politiet beskutt med fyrverkeri i Oslo

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.