Bevæpnet politi under utrykning i Oslo.  Foto: Lise Åserud / NTB

Politiet måtte avfyre varselskudd for å få kontroll på en mann med kniv på Ila i Oslo søndag. Mannen skal ha knivstukket en ansatt på en institusjon.

Den dramatiske hendelsen fant sted ved Ila kirke, litt nordøst for Oslo sentrum, søndag kveld.

NTB melder om saken.

Det skal ha begynt med en mann angrep og skadet en annen man med kniv, inne på Vøyensvingen aktivitetshus.

Mistenkte er bruker ved institusjonen. Mannen som er skadd etter å ha blitt stukket, er ansatt ved institusjonen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 20.11 søndag. Den antatte gjerningsmannen løp fra stedet etter knivangrepet og ble påtruffet av politiet noe senere,  ved Ila kirke rett ved.

– Han hadde kniven i hånden da politiet tok ham igjen. De så seg nødt til å avfyre varselskudd for å få kontroll på ham, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Han legger til:

– Jeg har ikke detaljene rundt skadeomfanget, men den fornærmede er sendt til sykehus, sier Lie. Vedkommende er bevisst.

Lie kan ikke si noe om motivet eller opptakten til hendelsen. Politiet søkte i området søndag kveld for å finne ut om det er flere skadde.

– Vi har kontroll på den antatte gjerningsmannen. Han blir fraktet til arresten og vil bli forsøkt avhørt. Vi har også kontroll på det vi mener er våpenet som ble brukt, sier han.

Dermed kan det fastslås at heller ikke denne helgen passerte uten meldinger om vold med våpen, denne gangen også med avfyrte skudd fra politiet.

Det er ikke mange dagene siden hendelsen som omtales under her, den fant sted bare en kilometer eller så unna:

Les også: 

Ny knivstikking i Ullevålsveien i Oslo – mann alvorlig skadd

 

/>Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.