Politiet på oppdrag på Torshov i Oslo. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

En mann ble fredag kveld utsatt for et stygt ran i en trappeoppgang på Haarklous plass på Torshov i Oslo.

Helgen i hovedstaden ble innledet med en knivstikking på Grorud fredag kveld. Senere kom det melding om et ran på Torshov, en del nærmere sentrum av byen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.35, og det hele fremstår temmelig dramatisk og skremmende:

– Det er snakk om flere gjerningsmenn, men ingen er pågrepet. En av dem skal ha truet med en øks, og det skal også ha vært en pistol involvert, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier de anholdt tre personer, men de ble dimittert siden de trolig ikke hadde noe med saken å gjøre. Politiet ransaket også en leilighet, uten at det førte dem nærmere noen gjerningspersoner.

Politiet har foreløpig ikke gitt nærmere opplysninger om verken offer eller mistenkte gjerningspersoner, og erfaringsmessig er slik informasjon noe som heller ikke offentliggjøres senere. Det legges gjerne lokk på, og det er mange meninger om hva som ligger bak en slik praksis.

Denne typen trusler og vold, ofte med våpen involvert, er blitt en fast del av helgene. Ikke bare i Oslo, men også en rekke andre steder i landet.

Torshov nordøst for Oslo sentrum er ikke noe ukjent åsted i slike sammenhenger, se sak under.

Les også: 

To menn pågrepet etter voldshendelse på Torshov i Oslo

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.