Bergenspolitiet under en tidligere utrykning i byen. Foto: Marit Hommedal / NTB

To tenåringsgutter i Bergen er siktet for grovt ran. En av de fornærmede, en mindreårig gutt, ble påført alvorlige skader under hendelsen.

Stygge voldshendelser fra forskjellige steder i Norge kommer på løpende bånd denne sommeren. NTB melder om denne grove saken fra Bergen, det handler om et svært voldelig ran.

De fornærmede, gutten og en mindreårig jente, skal ha blitt overfalt i området ved Johanneskirken og fraranet kontanter, veske og en telefon.

Jenta kom fra det uten fysiske skader, men gutten ble innlagt med alvorlige skader, ifølge Bergens Tidende. Han fikk slått ut en tann og har fått blødninger i hodet.

Hendelsen fant sted fredag kveld.

De to fornærmede har forklart at var mellom fire og seks unge gjerningspersoner som sto for overfallet,  ranet og mishandlingen.

I løpet av helgen ble to gutter pågrepet av politiet. Begge er siktet for grovt ran.

Politiet er også denne gangen ytterst sparsomme med nærmere detaljer om siktede, voldelige ungdommene:

– Av etterforskningshensyn vil vi ikke gå ut med flere detaljer. Det er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner her. Vi ønsker fortsatt tips fra folk som har vært i området fra klokken 23.30 fredag kveld, sier politiadvokat Elise Kleiven i Vest politidistrikt.

Mange vil mene at tilstandene begynner å få visse fellestrekk med det Document jevnlig har rapportert om fra Sverige.

Les fra tidligere i dag: 

Nok en grov voldssak fra Sommer-Norge: Mann knivstukket på Torshov i Oslo

God sommerlesning:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Kjell Skartveit

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.