Foto: Javid Parsa NTB. 

En mann i 40-årene er pågrepet etter at Shell-stasjonen på Ullern i Oslo ble ranet mandag kveld. Mannen meldte seg selv for politiet torsdag.

Gjerningspersonen skal ha truet en ansatt med et håndvåpen og dratt fra stedet med et pengebeløp. Hvor stort beløp gjerningspersonen kom seg unna med, ønsker ikke politiet å si noe om. NTB melder om saken.

– En person er pågrepet. Vedkommende skal nå i avhør, opplyste politiadvokat Mona Brandmo i Oslo politidistrikt til VG fredag formiddag.

Til avisen sier Brandmo at politiet gjenkjente mannen på videoovervåking fra stedet, og torsdag ettermiddag ransakte de en bolig i Oslo som de mistenkte var hjemmet til den siktede.

– Vedkommende var ikke hjemme, så politiet la igjen en lapp om at de hadde ransaket boligen og ba vedkommende om å ta kontakt – noe han gjorde, sier Brandmo.

Under ransakingen ble det ifølge politiet gjort funn som styrker mistanken mot mannen. Det er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Politiet gir ikke nærmere informasjon om gjerningsmannen, dette er blitt en del av politiets omstridte praksis for å holde visse enkeltheter skjult for offentligheten.

Det har vært en lang rekke tilfeller av væpnet kriminalitet i Oslo i høst, les også:

Person skutt på Torshov i Oslo – ikke livstruende skadd

 

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.