Etter knivstikkingen i Storgata i Oslo i desember. Foto: Terje Pedersen / NTB

En mann er siktet for drapsforsøk etter knivstikking på åpen gate i Oslo 29. desember i fjor. Politiet opplyste kort tid etter at de lette etter «en mørkhudet gjerningsmann».

Ifølge NTB opplyser Oslo politidistrikt at de torsdag pågrep en yngre mann som de nå har siktet for drapsforsøk.

Hendelsen fant sted 29. desember i fjor. Da ble en mann i 30-årene knivstukket i Storgata i Oslo. Han ble operert med omfattende skader og lagt i respirator. Fornærmede er nå skrevet ut fra sykehus.

Document omtalte saken:

Offeret skal være påført flere knivstikk, og saken etterforskes som et drapsforsøk.

På åstedet i Storgata var innsatsleder Tomm Berger presis om hvem man søkte etter:

–  Personen vi leter etter, er mørk i huden og rundt 170–175 cm høy, sier Berger til VG.

To uker etter hendelsen er en person pågrepet og siktet. Politiførstebetjent i Oslo politidistrikt Knut Jensen sier til NTB at det har vært et omfattende arbeid i søket etter aktuell gjerningsperson siden hendelsen fant sted.

– Det har blitt foretatt flere vitneavhør, og vi har innhentet store mengder med video fra stedet. Etter hvert ga dette oss uttelling i form av at vi lyktes med å sikre oss gjerningspersonen på video, sier Jensen.

Problemet var at personen på det tidspunktet var ukjent for politiet. Dermed startet jobben med å finne ut av hvem personen på videoopptakene var. Gjennombruddet kom torsdag.

– Det resulterte i at en person ble siktet, lokalisert og pågrepet i egen bolig. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier Jensen.

Den siktedes forsvarer, Erik Dammen Stoltz, sier til NTB at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Hva som gjør at han ikke erkjenner straffskyld, ønsker ikke Stoltz å gå nærmere inn på.

– Det framstår som at det har vært en foranledning til hendelsen, sier politiførstebetjent Jensen om mannens forklaring.

Han vil av hensyn til den videre etterforskningen ikke å gå nærmere inn på dette, men sier at motiv og hendelsesforløp er sentralt i den videre etterforskningen.

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett lørdag.

 

Vi setter stor pris på ditt bidrag: 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂